dimecres, 1 d’abril del 2015

SORTIDA A LLEIDA DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES

El dimecres 25 de març un grup de l’associació de dones ens vam retrobar altre cop per iniciar aquesta sortida i gaudir d’espais amb encant propi prop de casa.

Vam arribar al complex de la Caparrella on es troba l’impremta de la Diputació i on la seva cap ens va acompanyar a la sala temàtica d’Arts gràfiques  la qual ha estat des de sempre portada per Dionís Gutiérrez que es jubila ben aviat. Vam ser dels darrers grups a visitar-la. Les seves immillorables explicacions ens van transportar a conèixer els 132 anys d’història de l’antiga impremta provincial de Lleida, del seu treball i el seu bon fer. Per acabar la visita vam visitar la impremta actual amb maquinaria d’alta tecnologia. Com ha evolucionat el seu treball amb el pas del temps! 
En acabar ens van obsequiar amb llibres i altres i també amb un pòster on anunciaven la nostra visita amb una fotografia de totes nosaltres. Quin detall!!

Tot seguit visitàrem “Espai Porta” que ofereix una visió global de la manera de treballar dels fotògrafs professionals entre els anys 30 i 90. La cessió ha permès crear aquesta exposició permanent i també ha significat l’enriquiment de l’arxiu fotogràfic de l’IEI ja que està format per 177 càmeres fotogràfiques amb diversos accessoris i estris de laboratori fotogràfic, mobiliari de decoració per als escenaris de les fotografies d’estudi, etc. Molt interessant!

Tot caminant vam visitar l’Escola d’Hosteleria on s’imparteixen ensenyaments professionals de cuina i serveis. Només arribar ens van invitar a conèixer les seves instal·lacions que consten d’aules, cuines i restaurant. Amb una taula molt ben decorada, ens van sorprendre gratament les seves atencions i ens van delectar amb un menú molt especial amb presentacions impressionants. En tot moment ens van explicar com estava construït cada plat. El resultat final va ser espectacular. 
Des d’aquí volem agrair l’atenció rebuda i l’interès dels alumnes per a que tot anés bé. Es nota que es respira il·lusió, treball ben fet i amor per la cuina. Això ho diu tot.

En acabar de dinar, visitàrem l’Arboretum, un espai únic de gairebé 7 hectàrees de terreny on es troba a una completa col·lecció de plantes vives de més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts. Un espai on vam aprendre el coneixement sobre el món vegetal i també a sensibilitzar-nos sobre la necessitat de conservació de l’entorn natural davant les amenaces creixents. Un lloc per a recordar!