divendres, 30 de març del 2018

PER SETMANA SANTA ELS CARRERS BUITS

Avui, us compartim un trosset d'un escrit, que ens ha fet arribar un bon col·laborador de l'Avenç:

En aquest escrit toca fer un toc d'atenció. 
A la nostra comarca comença el divendres dels Dolors a Bellpuig, on es celebra, any rere any, la seva processó amb profunda devoció de tota la població.

És l'obertura de la Setmana santa, llarga. Uns 8 o 10 dies que com dic, són per a poder meditar una bona estona.

A la premsa, radio i televisió, les primeres notícies són l'operació sortida. Després serà l'operació retorn i entremig el 80, 90 o 100% d'hotels, vols, creuers o estacions d'esquí ocupats.

Som a la Setmana Santa. Qui ho havia de dir? On estem posats? És el vertader motiu per a celebrar aquests dies? El consumisme ens està envaint pels quatre costats i perquè no hi ha més.

La Setmana Santa també es celebra aquí. Si estimem el poble, no deixem els nostres carrers buits, les celebracions deslluïdes, el Via Crucis de pena. 

Si no ets massa creient també hi ha moltes fórmules i opcions per passar aquests dies al nostre territori. El que importa és no marxar de cop on pels carrers i places no es veu ni Cristo. Pense-m'hi!!

Per l'altra banda, els nens i nenes de Catequesi durant el temps de Quaresma, a les misses de dissabte ens hem "anat posant en forma" per l'arribada de la Pasqua.

Ho hem fet parlant i pensant: 
- Dono gràcies a Déu per...poso un gomet verd.
- Demano ajuda a Déu per...poso un gomet groc.

Tots tenim aquell moment, aquella persona, aquella acció... per la qual, parem, pensem i diem gràcies o d'això no me'n sortiré.
La darrera setmana de Quaresma, hi vam enganxar gomets rosa perquè, no ens descuidem sempre de posar-hi "cor/sentiment" sabent que tenim a Jesús a prop nostre.
Que passeu molt bona Pasqua!