diumenge, 18 de març del 2018

8 DE MARÇ: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA AL PALAU D'ANGLESOLA

Us compartim des de l'Associació de Dones:
L'Associació de Dones i l'Ajuntament del Palau d'Anglesola va celebrar el dia Internacional de la Dona, el dijous 8 de març, amb la lectura del manifest i una conferència sobre “L'art de menjar“ a càrrec de la Sra. Annabel Vidal, infermera i psicòloga del Centre de Nutrició i Dietètica VICUS de les Borges Blanques.

L'Annabel ens va donar unes claus per entendre que és el menjar conscient, el Mindfull Eating.
Menjar de manera conscient es conèixer el nostre cos i la nostra ment: saber que ens aporta cada aliment i de quina manera hem de menjar-lo per a què ens nodreixi i equilibri física i psíquicament.

Mengem de manera automàtica i sense ser-ne conscient: perquè és l'hora, perquè hi ha menjar al plat, perquè passem per una cafeteria, perquè ho diu la dieta o un/a especialista, perquè ens sentim tristos, avorrits, amb  ansietat...

Passos a seguir:
- Pregunta’t: Tinc gana?
- Menja sense pressa i assegut a la taula
- Mira el menjar, la presentació del plat, els colors, l’olor del menjar...
- Assaboreix cada mossegada: intenta descobrir el diferents sabors àcids, amargs, dolços i salats
- Evita les distraccions: mirar la tele, jugar amb el mòbil, llegir el diari...

Has de tenir present que els petits canvis porten a grans èxits. Així que, aprèn a escoltar el cos i canvia lleugerament els hàbits.
Moltes gràcies a tothom l'assistència i a l'Annabel per la seva dedicació i professionalitat. Ara només falta posar-ho a la pràctica!

Per acabar, la Regidora Irene Ruestes va fer la lectura del manifest del Dia de la Dona per reivindicar els drets, la dignitat, un sou just i una societat més just envers les dones.
Aquest any, l'Institut Català de les Dones ha fer la campanya de sensibilització “Veus que no Veus“ amb l'objectiu d'impulsar una visibilitat més justa i equilibrada de les dones als mitjans de comunicació i a la societat en general.