dissabte, 27 de febrer del 2016

18è PREMI DE POESIA MARIA MERCÈ MARÇAL

Divendres, 26 de febrer al vespre va tenir lloc el sopar i l'acte de lliurament del 18è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal organtizat pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell al Restaurant Resquitx de Golmés. 

Amb un públic ben nombrós i representatiu d'entitats socials i cultural del Pla d'Urgell, unes 400 persones, va donar la benvinguda el president Josep Maria Huguet. Tot compartint un bon sopar i abans de saber el guanyador/a, va començar l'acte de lliurament amb una lectura de poesia dels Premis Sol del Pla a càrrec d'alumnes de l'Institut La Serra de Mollerussa.

El mallorquí Joan Perelló va guanyar aquesta edició amb el poemari "El mapa de l'infinit", una de les 49 obres presentades i que serà editat per Pagès Editors. 
En Joan, en rebre el premi, el va agrair tot recordant que quan tenia 20 anys va conèixer a la Maria Mercè Marçal sense pensar que anys després es convertiria en aquesta gran dona i reivindicant els premis d'aquest tipus davant la situació de la cultura catalana a Mallorca.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va ser la convidada de la nit i va recordar a la Maria Mercè Marçal, així com també a la recentment desapareguda, Muriel Casals.

Una nit de lletres molt emotiva!