dimarts, 20 de gener del 2015

LA BOIRA SITUA EL PALAU ALS MITJANS

Arran de la ruta de la boira el Palau d’Anglesola ha sortit als principals mitjans d’àmbit nacional, com TV3, Catalunya Ràdio, la Vanguardia o el Periódico, i en la majoria de digitals o comarcals com el diari Segre, Lleida TV.

Aquest dissabte s’esperen uns 200 participants a la caminada que té l’inici i el final al nostre poble. Els caminants poden fer dos rutes, de 10 o de 23 quilòmetres, en itineraris circulars que recorren el Palau d’Anglesola, el Poal i Bellvís.

Hi ha organitzades diverses activitats paral·leles a la ruta d’aquest 24 de gener que es presenta com una “opció per a gaudir de l’hivern al Pla d’Urgell”, com ha explicat el president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat. La responsable de La Boira de Ponent.cat, Irene Baron, afirma que la idea d’organitzar aquesta primera ruta perquè cal donar a conèixer “els encants i la màgia de la boira i del paisatge plaurgellenc” a totes les persones que s’hi vulguin apuntar. Roger Tutusaus, de Boira Bike, ha mostrat els itineraris plantejats per a la cursa: “Com a responsables de Pedals dels Canals d’Urgell, coneixem molt la comarca i els petits camins que es poden recórrer per a descobrir-la. Per això proposem dos rutes, les dos circulars, per tal que els participants puguin fer un tastet del Pla d’Urgell.” L’alcaldessa del Palau d’Anglesola, Montse Meseguer, s’ha mostrat molt satisfeta que la iniciativa de la primera ruta de la boira hagi nascut a la seva població i també del fet que es vulgui donar connotacions positives a un fenomen meteorològic “tan nostrat”.

L’organització ha plantejat dos circuits circulars, un de curt de 10 quilòmetres i un de més llarg, de 23. Tots dos segueixen camins de terra des del Palau d’Anglesola, cap al Poal i Bellvís i retornen al Palau d’Anglesola. La ruta està plantejada per a fer-la caminant i és apta per a tots els públics. La sortida dels dos itineraris serà a les 09.30h d’aquest dissabte 24 de gener des del poliesportiu del Palau d’Anglesola (cal inscripció prèvia). Apadrinarà la iniciativa i tallarà la cinta de sortida la meteoròloga del Palau d’Anglesola, Carme Farnell.

S’ha previst un cotxe escombra en forma de carruatge de cavalls per a poder acompanyar els caminants al llarg de les rutes, tres punts d’avituallament amb  productes locals i dos parades obligades per a fer una visita al castell dels marquesos Desvalls del Poal i una altra al Tossal de les Sogues de Bellvís. En acabar la ruta, els participants podran fer una degustació de cassola de tros de Linyola al darrer punt d’avituallament, al mateix Palau d’Anglesola.

Paral·lelament a la ruta, s’ha organitzat diverses activitats, com un concurs fotogràfic a través d’Instagram, amb diversos premis per a les millors fotografies del recorregut. Les imatges premiades rebran obsequis de proximitat.

Des de les 9 del matí i fins a les 3 de la tarda, també hi ha organitzat un mercat de productes artesans i de proximitat a la mateixa població del Palau d’Anglesola. Una quarantena de parades d’arreu de les Terres de Lleida mostraran i posaran a la venda productes d’artesania i productes gastronòmics. La revista Avenç del Palau d’Anglesola o l’Associació d’Amics del Camí de Sant Jaume del Palau d’Anglesola també hi seran presents. Així mateix, els visitants podran conèixer el sector turístic del Pla d’Urgell, l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell i l’oferta en turisme de la comarca gràcies als punts d’informació. També es podrà pujar en cavall i aprendre a fer cassola de tros.

La primera ruta de la boira del Palau d’Anglesola està organitzada per La Boira de Ponent.cat i Boira Bike i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, l’Ajuntament de Bellvís, l’Ajuntament del Poal i la Diputació de Lleida.