dissabte, 7 de maig del 2016

VISITA DEL COL·LEGI MARISTES AL PALAU

Divendres 6 de maig de 2016. Arriben 4 autocars a la plaça de la Generalitat i en baixen 180 infants i una dotzena d'educadors. Vénen de Lleida ciutat. Són nens i nenes del 1r cicle del Col·legi Maristes Montserrat que, enmig del seu treball de descoberta del medi, han decidit conèixer la vida d'un poble, del nostre poble.

Després d'esmorzar a la Plaça el Bati, regidor d'esports, el Josep Maria, director de l'escola Arnau Berenguer i el Pere, mestre dels Maristes, han donat la benvinguda als "turistes". També s'hi ha fet present l'avi Miquel, un personatge que ha motivat el projecte de medi al llarg del curs, també i tota la mainada de 1r i 2n de la nostra escola. Amb ells han fet diferents grups per descobrir el medi rural palauanglesolí: el museu d'eines del camp del Mingo, les granges del Monet, del Clara i del Tribó, la formatgeria Camps, els camps de pomeres del Cabestany, l'hort del Josep Llaurador i la Cooperativa del Camp Sant Roc.

Les descobertes han acabat amb un bon dinar a la zona esportiva. I després de dinar els nens i nenes han xalat de valent entre la pista i el camp de futbol que, cal dir-ho, ha entusiasmat a petits i grans.

L'alcaldessa, Montserrat Meseguer, ha realitzat la cloenda de l'excursió agraint la visita dels lleidatans. No estem acostumats a rebre visites massives al nostre poble i, menys encara, visites escolars. Per això valorem especialment aquesta activitat que, per què no, podria sovintejar més. Cal apuntar, a més, que els escolars han comptat amb uns palauanglesolins que han acompanyat les diferents descobertes.

Cap llibre, ni el mateix sr. Google, pot explicar millor que aquesta sortida com és la vida d'un poble, o què és el sector primari. Tan de bo els veïns i veïnes del Palau d'Anglesola tinguem força oportunitats per fer de guies del que tenim i del que som. Això ens fa valorar l'espai on vivim i estimar-lo més encara.