diumenge, 22 de maig del 2016

L'AVENÇ PARTICIPA 9è CONGRÉS PREMSA COMARCAL I LOCAL I 34a ASSEMBLEA DE L'ACPC

Un centenar de professionals de la comunicació es van trobar ahir a l’antiga església de Sant Francesc de Montblanc per assistir a la 34a Assemblea Ordinària de l'ACPC i el 9è Congrés de la Premsa Comarcal i Local.

La jornada va començar amb la salutació del president de l’ACPC, Carles Ayats, destacant el paper de l’entitat com a “referència informativa per a més de mig milió de catalans”. Tot seguit, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu i Domingo, va donar la benvinguda i va explicar que “la premsa comarcal ha sabut, a nivell local, recollir el batec del nostre poble, i a nivell més general, ser termòmetre de la societat catalana”.

Durant la 34a Assemblea Ordinària de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local, es va fer balanç del darrer exercici de l’entitat destacant que és el quart any consecutiu en l’augment d’ingressos publicitaris, que han marcat un rècord històric. Es va constatar també el relleu generacional.

Es va anunciar el relleu en la presidència de l’ACPC. Francesc Fàbregas, fins ara Vicepresident de setmanaris, substituint en Carles Ayats, que ha estat al capdavant de l’entitat durant els darrers cinc anys.

La configuració de la junta actual queda de la següent manera:
President,  Francesc Fàbregas (El Vallenc); tresorera, Anna Albareda (La Segarra); Secretari i vicepresident quinzenals i mensuals, Francesc Florensa (Som Garrigues); Vicepresident de diaris, Joan Cal (Segre); Vicepresident bi i trimestrals, Carme Paltor (777 Comunica); i vocals, Joan Cal (Segre), Xavier Domènech (Regió 7), Joaquim Rambla (La Veu de l'Ebre), Ivan Sanz (L'Esquerda de la Bastida), Joan Carles Codolà (Llumiguia), Montse Dalmau (L’Avenç de Palau d’Anglesola) i Òscar Cabana (La Comarca d’Olot).

Cap a les  12h va començar el 9è Congrés de la Premsa Comarcal i Local, el qual va presentar Candela Figueres, productora del programa ‘La Segona Hora’ de RAC 1. El reconegut publicista Jordi de Miquel, president de l’agència The Colours Box va encetar l'acte amb la ponència Branded content: una oportunitat per a la Premsa Comarcal. 

Tot seguit, es va presentar el resultat del 8è Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal, patrocinat per CaixaBank i atorgat a la doctora Susana Pérez-Soler (Universitat Ramon Llull) per Usos de les xarxes socials a la premsa local i comarcal: reptes i oportunitats per a l’empresa periodística.

Seguidament es va obrir la taula de debat El relleu generacional a la premsa comarcal a càrrec d'una nodrida representació de joves professionals del mitjans comarcals.
Lluís Cucarella, Subdirector General de Premsa Ibérica Digital, va ser l’encarregat de cloure el congrés amb la ponència La transformació digital a la premsa.

A les 14h es va dur a terme un dinar i tot seguit es va fer el lliurament de la  5a edició dels Premis Premsa Comarcal, que patrocinats per Endesa¸ guardonen les millors portades de l'any. Així com també es van lliurar altres premis, guardons i commemoracions.
Entre les portades guardonades en la categoria de bimestrals i trimestrals, el primer premi ha anat a parar a la nostra revista, Avenç i la portada de la tardor de 2015 “Cap a la llibertat”.