dimarts, 31 de maig del 2016

ACTE D'ESTAT I CANTATA "1714-2014: 300 ANYS VENCENT"

Diumenge passat el pavelló firal de Mollerussa es va omplir de gom a gom per celebrar un acte d'estat. Organitzat per l’Ateneu Plana d’Urgell amb la col·laboració de l’ANC Pla d’Urgell, Òmnium Cultural Lleida-Ponent, l’Ajuntament de Mollerussa, l’IEI i la Federació d’Ateneus de Catalunya, aquest gran esdeveniment comptà amb dues parts: una primera més institucional, marcada pels parlaments de representants polítics i de les diferents entitats sobiranistes i la segona, presidida per la "Cantata 1714-2014, 300 anys vencent", escrita i dirigida pel junedenc Josep Rosinach. 

La posada en escena de la Cantata fou espectacular. Prop de 300 persones damunt l'escenari, entre cantaires, músics i rapsodes, que comptaren amb una il·luminació de primera i una acurada sonorització. 
Un autèntic acte cultural d'estat, sorgit a partir de la nostra història, i que comptà amb la participació d'una vintena de corals de casa nostra. Un digne acte de cultura catalana amb accent de Ponent.

De la primera part, destacà la coincidència que no hem de defallir, que cal seguir avançant en el procés, units, aprofitant la majoria independentista que hi ha avui al nostre Parlament. A part dels parlaments presencials de representants de les nostres comarques, es van poder veure les salutacions enviades pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras o la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Tan a l'escenari, com a cantaire, com entre el públic, s'hi va poder veure assistència palauanglesolina.  


Enllaç a l'àlbum ACTE D'ESTAT I CANTATA 1714