dimarts, 15 de setembre del 2015

MÍTING DE LA CANDIDATURA DE JUNTS PEL SÍ AL PALAU D'ANGLESOLA

Aquest vespre ha tingut lloc el míting de la candidatura JUNTS PEL SÍ al local sociocultural del Palau d'Anglesola amb la participació d'unes 36 persones.

L'alcaldessa, Montserrat Meseguer,  obre l'acte recordant la divisió viscuda a la guerra civil i la cohesió actual, si deixem de banda les CUP i Catalunya Sí que es Pot. Valora que ERC i CDC vagin junts quan són rivals a tots els pobles de la comarca.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez fa la seva exposició. Alguns paràgrafs de la seva intervenció són els següents:
"..No són unes eleccions qualsevol, són les mes importants de la nostra vida. Continua dient que no votarem per qüestions ideològiques, només votarem país. La independència vol dir preocupar-se per la gent. Representem un problema a Europa però som Europa. Liderem el canvi a Espanya..... No aixecarem fronteres, dialogarem d'igual a igual. Cansats d'injustícies volem decidir. Luter King tenia un somni. Nosaltres també. Expliqueu-lo! L'estratègia de la por evidencia  que no tenen projecte alternatiu. Diu que podem perdre la PAC però els catalans paguem més del que rebem, també a Europa! Les pensions diu que perillen amb la independència, però cal recordar que depenen dels treballadors i els treballadors generem superàvit... No hi ha res més engrescador que construir un país nou. Vull mirar els ulls dels fills dient - los que he fet tot el que he pogut per ells. Cada vot que no va al Sí va al no, a les retallades, a la por. Sabem on anem i ho farem bé".

Continua l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. Alguns fragments de la seva intervenció:
 "...A Madrid no hi ha res a fer, piquem pedra sabent què volem fer, "una catedral, la nostra catedral"... Som la superació de la discrepància. Avui el Constitucional ha suspès la llei hipotecària, com tantes i tantes, fins i tot la de l'energia. L'estat espanyol aprofita les crisis per recentralitzar-se. També s'impugnà la llei de consultes perquè els alcaldes poguéssim preguntar.... I mira que no ens aixequem cada dia pensant com fotrem a Espanya sinó com ajudem la gent de la vora. Les terres de Lleida som de les més oblidades de l'Espanya actual, on s'inverteix menys, cada anys menys i des de fa temps. Prou d'amenaces i menyspreu. El sector agrari té més futur amb un estat propi que amb la situació actual... El 27 S decidirem també quin país no volem. Quant més hem d'aguantar? Estem cansats d'estar cansats. Des del cap, el cor i la butxaca (amb l'ordre que vulgueu) només ens queda una opció: independència.... És un tema de respecte i dignitat. Davant del seu joc de les mentides nosaltres juguem al joc de la veritat, de les raons, de la democràcia. Som una onada de passió. Anem en contra de l'estat espanyol no dels espanyols.... Ara decidim si volem decidir, és a dir l'eina. Després ja triarem com, les forces. Per això el vot útil a Lleida és Junts pel Sí. Des del positivisme i realisme. És legítim voler ser normals..."

Acaba l'acte amb la foto fent pinya pel Sí i sumant candidats de suport, que ja sumen més de seixanta al Palau d'Anglesola.