diumenge, 27 de setembre del 2015

Bell-lloc d’Urgell es bolca amb la quarta Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgel


Ahir, dissabte 26 de setembre, Bell-lloc d’Urgell es va convertir en la capital gegantera del Pla d’Urgell. Una iniciativa impulsada pels geganters i grallers de Bellvís, l’Associació Juvenil els Gabatxets de Golmés, la Colla Gegantera de Miralcamp, la colla gegantera i grallera l’Arreu de Mollerussa, els Grallers Descordats de Torregrossa i la colla gegantera de Castellnou de Seana.


Més de 200 geganters de la comarca han participat en aquesta quarta edició que ha reunit les figures geganteres de Bellvís, Golmés, Miralcamp, Mollerussa, Torregrossa i Castellnou de Seana.


A la plaça la creu del terme, es van concentrar les colles geganteres del Pla d’Urgell per donar inici a la cercavila pels carres i places de la vila, que acompanyats dels veïns i veïnes del Bell-lloc es van omplir de gresca i de cultura popular i tradicional.

La voluntat és de donar continuïtat en aquesta iniciativa comú entre les colles geganteres del Pla d’Urgell amb l’objectiu de fomentar el món geganter i d’impulsar el naixement de nous grups al Pla d’Urgell i aconseguir reunir tots els gegants del Pla d’Urgell.