diumenge, 20 de setembre del 2015

CAMINADA PEL PLA D'URGELL

Una cinquantena de persones d'arreu de Catalunya han participat a la 2a caminada organitzada pels Amics del Camí del Palau d'Anglesola. La trobada ha començat ben d'hora, a un quart de vuit del matí, al pavelló poliesportiu, amb les inscripcions, un primer avituallament i la benvinguda. 

Durant el matí els pelegrins han recorregut prop de 18 quilòmetres del Pla. A cada municipi s'han aturat per conèixer una mica d'història de l'indret: al Palau d'Anglesola els Amics del Camí han situat el context històric a la Plaça Major; el Rafel Panadès i Farré, alcade del Poal, ha repassat la trajectòria del seu poble vora el Castell; membres del Patronat de la Mare de Déu de les Sogues han obert el recinte del Casal i han compartit la llegenda davant l'ermita de la patrona de la comarca; i, finalment, l'alcalde de Bellvís, Joan Talarn i Gilabert, ha rebut la comitiva a l'església i ha fet d'amfitrió del seu poble, explicant els fets més rellevants.

A Bellvís mateix els participants han esmorzat per reprendre forces i fer el camí de retorn fins al Palau d'Anglesola. Una volta circular marcada pel bon temps i el bon ambient entre els caminants. Un cop al pavelló poliesportiu han compartit un bon dinar de germanor entre anècdotes i imatges dels camins recorreguts.

L'objectiu d'aquestes caminades és donar a conèixer el Camí de Sant Jaume i el Camí Ignasià i, també, la tasca d'hospitalers que realitzen els 20 voluntaris del Palau d'Anglesola al llarg de l'any, obrint portes del refugi palauanglesolí als qui pelegrinen per aquest municipi.