dilluns, 10 de novembre del 2014

L'ASSOCIACIÓ DE DONES VISITA GUISSONA

El passat dimecres dia 5 de novembre l’associació de dones vam iniciar la primera sortida de les programades en el curs 2014-2015. 

A les 10 del matí vam sortir per conèixer la villa que antigament  s’anomenava Iesso i que amb el pas dels anys es diu Guissona, que ens va brindar una bona combinació entre història i indústria. La història del poble i el creixement de l’àrea de Guissona.

Primer vam fer un interessant recorregut pel centre històric on vam captar la influència romana i el seu valuós patrimoni arqueològic. Vam contemplar les fonts, els safaretjos i la galeria romana.
També vam visitar l’església de Santa Maria d’estil neoclàssic amb una monumental façana i un imponent campanar. Ja dins vam visitar diferents capelles com la del Claustre, de Sant Plàcid  i una d’ortodoxa.

Tot seguit, vam visitar el museu dissenyat per entendre mitjançant objectes, textos, fotografies i audiovisuals com era la vida a l’antiga ciutat romana de Iesso, també vam veure el parc arqueològic just al costat del museu. Després vam anar al restaurant El Cassolí a dinar.

En acabar ens vam dirigir a la cooperativa i un cop vam arribar ens vam posar una bata, una gorra i uns peücs com a mesura de protecció higiènica. Ens vam fer una foto de record i ens van partir en dos grups. Vam visitar les diferents àrees d’aquesta empresa, que desenvolupa totes les activitats industrials (magatzem, distribució, laboratoris, fabricació de pinsos, sacrifici, transformació, elaboració de productes, etc). Les instal·lacions són immenses.

La visita fou amplia i seguida amb molt interès. Finalment vam rebre un obsequi i un record de la nostra visita a les seves instal·lacions.
La nostra valoració sobre la visita és força positiva. Ens va impressionar molt les dades que ens van donar i tot el que vam veure. Una experiència que val molt la pena.