dissabte, 26 d’abril del 2014

ALUMNES DE LLEIDA VISITEN EL NOSTRE POBLE

Els nens i nenes de primer i segon de primària del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida han visitat aquest divendres el Palau d'Anglesola en el marc del projecte "Sembra vida", de descoberta del sector primari.

A l'arribar al Palau l'alumnat i professorat de cicle inicial de l'Arnau Berenguer han donat la benvinguda als seus companys de Lleida. Els amfitrions han compartit el projecte de coneixença del poble que van realitzar a finals del 2n trimestre. 
Després d'una cançó compartida, els 150 alumnes de Lleida i una colla d'alumnes de Suècia i Bèlgica que aquests dies participen d'una trobada Comènius als maristes, s'han dividit en sis grups per visitar diferents espais del sector primari del Palau d'Anglesola. Els racons que han descobert: les vaqueries de cal Monet i cal Clara, els vedells de la granja del Ramon Tribó, la granja del Francesc Tribó on han vist néixer garrins en directe, l'hort i el jardi del Josep Llauradó, la formatgeria del Robert Camps, el museu d'eines del Mingo Camps, un tros de pomeres del Josep M. Serret i la cooperativa Sant Roc. 

Durant la jornada han estat acompanyats pel Carles Esquerda, regidor de cultura, el Felip Palau, la Maica Balcells i el Francesc Balcells, que s'han esforçat per mostrar el bo i millor de la nostra vila.

Han dinat i jugat a la pista poliesportiva i a la tarda ha estat el moment de descobrir el magatzem de cebes de cal Rels de la mà de la Irene Ruestes. Finalment, mitjançant diferents audiovisuals, al pavelló poliesportiu han compartit les aventures realitzades al matí. Els nens i nenes han tornat cap a ciutat amb una bossa commemorativa de l'excursió carregada amb cebes, pomes i "petits tresors" que han trobat pel nostre terme en les diferents descobertes.