dilluns, 17 de juliol del 2017

UNA FAMILIA AMERICANA VISITA EL PALAU

Per segona vegada aquest any, l'anglès i l'hospitalitat de les famílies palauanglesolines han fet possible la visita de nous amics d'un altre continent al nostre poble. 

En aquest cas, va ser la família de la Marta Serrano que va acollir el Ken, l'Ashlee i els seus dos fills de 7 i 5 anys, la Zooye i el Kai, una família d'Ojai, a Califòrnia. 
El Ken és el mestre de castellà i educació física de l'escola Ojay Valley, amb la qual l'escola del nostre poble va fer un intercanvi per correu electrònic i ordinari ara fa dos anys, i la seva esposa treballa a la mateixa escola. 

Van arribar a Europa a finals de juny i van començar el seu viatge a Irlanda. D'allà, van continuar a Madrid, Logronyo, San Sebastián, després van passar uns dies al Pirineu francès i seguidament van dirigir-se a Barcelona on van passar tres dies abans d'anar a una casa rural de Peratallada. 
D'allà van sortir el dimecres 12 de juliol a les 12 del migdia i van arribar al Palau a les 3 de la tarda, on la Roser, la mare de la Marta Serrano, ja els havia preparat una refrescant "ensaladilla" que vam acompanyar amb coca amb samfaina de cal Tutusaus. 

La calor de la tarda i les ganes de refrescar-se dels infants, ens van fer anar a les piscines del Palau, que estaven plenes de vida. 
Després vam anar a donar un tomb pel poble i van poder visitar la carnisseria, la residència de la gent gran i la farmàcia, entre altres, on ens van rebre amb molta amabilitat. Caminant, els va cridar l'atenció l'escut del Barça de casa de la Pilar i vam trucar a la porta perquè ens ensenyés la col·lecció de rajoles amb refranys que té a l'entrada, els quals van trobar divertits. 

Un cop amb gana, el sopar que ens esperava a casa de la Marta Serrano va tenir tots els ingredients d'un menjar de la nostra terra: una deliciosa paella i un fideuà que ens havia preparat la Roser, tota la família al voltant d'una gran taula rodona sota les llumetes del jardí, un vi rosat que van portar d'una bodega que havien visitat a Logronyo i una llarga sobretaula. 

L'endemà, després d'esmorzar van continuar el seu viatge cap a Menorca on passarien una setmana i finalment tornarien a la península per visitar diverses ciutats d'Andalusia. 

El Ken i l'Ashlee són mestres de la mateixa escola privada, a la qual les famílies paguen 20000 dòlars per curs. Per sort, els nostres amics tenen un descompte del 80% per poder escolaritzar els seus dos fills a l'escola on treballen on la ràtio és de 10 alumnes per classe, a diferència dels 40 alumnes per classe de les escoles públiques. 
L'escola va d'Infantil a Secundària i té una part d'internat. El Ken va comentar el seu interés per venir amb un grup d'alumnes a fer un viatge per la península com van fer els taiwanesos amb parada a Palau, fent un intercanvi amb les famílies de l'escola. Esperem que aquest projecte es faci realitat ben aviat. 
                                                  Carme Jové i Marta Serrano