diumenge, 31 de maig del 2015

ASSEMBLEA DE LA PREMSA COMARCAL A ESPARREGUERA

Fa un any el Palau d'Anglesola es va convertir en la capital catalana de la premsa comarcal i local. La revista Avenç del Palau d'Anglesola vam acollir periodistes de les revistes i diaris d'arreu del país. Enguany l'acte s'ha celebrat a Esparreguera, el dissabte 30 de maig, on hi ha la revista 777 Comunica. Del butlletí del Palau hi hem participat quatre persones. 

El primer acte ha estat la celebració de la 33a Assemblea Ordinària de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal i Local en la que s'ha aprovat la gestió de l'entitat i s'ha elegit una nova junta pels propers 4 anys. Després ha tingut lloc la 9a edició de la Convenció de la Premsa Comarcal i Local a la mateixa Biblioteca de l'Ateneu. S'han presentat 3 ponències: el periodista lleidatà Tatxo Benet ha explicat la seva trajectòria professional que va començar en una humil revista a Lleida anomenada "La Boira", cap als anys 70, i actualment passa per la gestió del gegant comunicatiu de Mediapró. Després s'ha presentat la platoforma iquiosc.cat, un quiosc digital que pretén presentar tota la premsa que es fa al país; l'Avenç hi és des del primer moment de creació. Finalment Joan Teixidó, de la revista Fonoll de Juneda i administrador del portal lleida.com, ha presentat el món de les App i els pros i contres per destinar-les al món de la premsa comarcal. 

A les dues, l'acte s'ha traslladat al Teatre de la Passió d'Esparreguera. Damunt l'escenari s'ha servit el dinar i s'han lliurat els premis de la Premsa Comarcal, on es guardonen les millors portades de l'any i també s'homenatgen les publicacions que celebren aniversaris rodons. En l'edició anterior l'Avenç es va endur un guardó. Parlaments i comiat, amb el balanç positiu d'una jornada que permet analitzar la situació de la premsa comarcal i local, premsa que en aquests moments engloba 137 capçaleres de la major part de les comarques catalanes.