dimarts, 17 de març del 2015

SORTIDA DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES A MOLLERUSSA: FERROFET CATALANA I VINAGRES BADIA

De vegades, no cal marxar gaire lluny per adonar-nos que ben a prop tenim empreses exemplars que val molt la pena de visitar. Ens han sorprès molt i molt.

El passat dimecres dia 11 de març, amb una tarda molt assolellada, un grup de l'Associació de dones ens vàrem dirigir a Ferrofet Catalana, empresa del Grup Pujol pionera en un projecte que va començar a l'any 1998 donant feina a les dones en torns de quatre hores de durada, compatibles amb la vida familiar.
Vam fer una visita guiada de la mà d’en Miquel Pujol, 3a generació de l’empresa, que ens va rebre molt amablement. Ens va ensenyar les diferents naus especialitzades en executar diferents treballs de ferralla.
Tot seguit, en van acompanyar a les oficines centrals on ens van explicar d’una manera molt complerta la història de l’empresa, la seva expansió, fabricació, muntatge i distribució de materials per a la construcció. La seva aposta la convertit en una empresa referent i a fer-se un lloc en el món empresarial.

A les cinc de la tarda ens esperava Vinagres Badia, una empresa familiar amb cent anys de trajectòria, que s'ha dedicat a innovar i millorar la qualitat del seu vinagre d'una manera artesana.
Després de gairebé dues hores de visita ens van obsequiar amb un record del nostre pas per l’empresa. Va ser una visita molt amena i enriquidora, va agradar molt a tot el grup.
Originalment elaborava vins i tot tipus de begudes alcohòliques i també vinagres però, en els últims 40 anys, s'ha focalitzat únicament en l'elaboració de vinagres de vi.
Avui l’empresa  encara està funcionant gràcies a l’esforç de la quarta generació, en crear vinagres d’alta qualitat, amb aromes i sabors innovadors.
Després de visitar unes instal.lacions molt cuidades vam fer un tast de diferents vinagres, tots boníssims, i en van obsequiar amb  una botella de vinagre.
En tot moment, amb la fantàstica companyia de la Judit Badia, vam gaudir d'unes immillorables explicacions que ens van fer passar una estona molt agradable i de la que vam aprendre un munt de coses sobre aquest producte.

En acabar, vam anar a la Pastisseria Sant Isidori on ens van preparar un deliciós berenar en el qual no va faltar de res. Una tarda inoblidable!