dijous, 7 de juny del 2018

L'ASSOCIACIÓ DE DONES: SORTIDA CULTURAL A RUPIT

Us compartim des de l'Associació de Dones:
El dissabte 2 de juny, vam fer una sortida cultural a Rupit.
Rupit, és un poble mil·lenari situat al bell mig del Collsacabra, comarca d’Osona. Deu el seu nom al llatí “Rupes“ (roca), la roca on estava el Castell, que pertanyent a la família Cardona, va donar origen a la població.
A l’arribada vam fer una visita guiada. Ens van mostrar els llocs més emblemàtics, els carrer dels oficis: manyà, ca l’apotecari, notari Soler..., el carrer del Fossar, on se centra tota la meravella arquitectònica i genuïna dels seus inicis medievals, la Plaça Major que amaga alguns elements que van ser reproduïts al Poble Espanyol de Barcelona, l´Església amb el seu patró Sant Miquel... I sobretot, el cèlebre pont penjat sobre la riera, construït l'any 1945 pels ferrers Francesc i Pere Rovira , el paleta Salvi Vila i Joaquim Marsal de la Fonda.
També vam visitar el Forn de pa l’Era, que elaboren el pa de manera tradicional al forn de llenya. La propietària i el forner ens van explicar i ensenyar tot el procés d’elaboració del pa. Els seus productes més típics: el pa, les coques i les magdalenes, que estan boníssimes.
A l’hora de dinar, ens vam dirigir al Restaurant Fonda Marsal, al centre del poble, amb un entorn paisatgístic molt acollidor i un menjar tradicional molt casolà.
Rupit poble autèntic, sorprenent i amb un encant únic.
A la tarda, havent dinat, ens vam traslladar a onze quilòmetres de Rupit per visitar el Santuari de la Mare de Déu del Far. Data del segle XI i pertany a la Parròquia de Sant Martí Sacalm i al municipi de Susqueda. Està situat a 1.123 metres d'alçada i té magnífiques vistes al pantà de Susqueda. En dies molts clars es poden arribar a veure els Pirineus, Girona i les illes Medes. Un entorn meravellós.
I per acabar el dia, que va aguantar sense pluja i amb bon temps, de retorn cap al Palau. Donem les gràcies a totes les persones que han vingut perquè ens ho vam passar molt bé
Us compartim les imatges a: