diumenge, 13 de novembre del 2016

CRÒNICA ELECCIONS EEUU DES DE CALIFORNIA - MARC TORNÉ

Arran de les eleccions generals als Estats Units i d'haver sortit guanyador el Donald Trump, hem volgut recollir diferents impressions de palauanglesolins que estant vivint o han fet estada a diferents llocs del continent americà: com es viu tot des d'allí.
Moltes gràcies, ambaixadors!

Crònica des de Califòrnia - Marc Torné
Bones! Doncs, a l'estar vivint a Califòrnia ha estat un cop una mica dur, ja que ningú esperava aquests resultats.
Califòrnia és un estat progressista i lliberal on hi ha molta diversitat de cultures; havent-se declarat demòcrata des de fa temps. Hi ha molta gent vivint il·legalment a aquesta part del país, els quals no saben que els hi oferirà el futur.

Ara que ha guanyat en Trump, es diu que l'oposició va elegir una candidata equivocada, ja que la familia Clinton porta molts anys a la política i no ha ajudat a que gran part dels ciutadans volguessin continuar votant el mateix partit.
Amb el pas del temps, la gent ha oblidat el que va passar amb Bush i volien un canvi, el qual no percebien amb ella al poder. També està vista com a corrupta però, això no era res nou.

Personalment, no m'agrada la política i menys amb el que s'ha vist en els últims anys. En el cas dels Estats Units, veig reflexat el capitalisme en estat pur. La democracia s'està unificant amb el poder i la gent no té poder de vot perquè és controlada pels diners i el mercat.

Aquests 4 anys amb en Trump al poder, pot ser que donin el tret de sortida a una guerra contra el capitalisme i ja podríem dir que almenys haurà valgut la pena perquè la gent es despertés.
Actualment ja hi ha una guerra silenciosa de classes, lluitant pel poder i els diners, però sense armes. Continuarem a l'espera de veure els primers moviments d'aquest home que fins i tot asusta a bona part dels seus ciutadans.

Marc