dimecres, 16 de setembre del 2015

MÍTING DE LA CANDIDATURA DE LA CUP AL PALAU D'ANGLESOLA

Aquest vespre ha tingut lloc el míting de la candidatura de la CUP al local sociocultural del Palau d'Anglesola amb la participació d'unes 17 persones.

La Gemma Torrens presenta l'acte i explica que és un dia històric pel Palau ja que és el primer acte de la CUP al nostre poble. Reclama que posem estelades en contra de l'acció de treure-les. Se sent feminista d'esquerres. Fa referència a la figura de l'Ovidi Motllor.

El Josep A. Vilalta (número 3 de la llista de la CUP-CC) comença agraint l'assistència i comenta que estan acostumats a fer actes amb menys gent. Alguns passatges de la seva intervenció:  

"... Fa 10 anys la CUP tenia quatre regidors, érem insignificants. Aquells quatre "penjats" van fer un acte dient "prou estatuts, independència" portant carabasses al Parlament. Un cop retallat ERC ens va donar raó. Si Espanya l'hagués aprovat ara tindríem dos competències més i llestos. El 2009 teníem uns 20 regidors i va sorgir el referèndum d'Arenys de Munt a partir de l'únic regidor que teníem en aquell poble i les entitats. Els mèrits de ser on som no només són de la CUP evidentment, part és de l'Estat i part de la gent.  Però sempre hi hem sigut, fent feina de formiguetes, aguantant burles. Fa tres anys ens vam engrescar a entrar al parlament amb tres eixos: nacional, la crisi social, crisi de democràcia. El balanç dels tres anys és bo malgrat hàgim pogut cometre errors. Nacionalment hem defensat sempre independència. Hi hem sigut sempre defensant els drets socials, ben crítics amb les retallades i privatitzacions com el consorci sanitari. I ben actius lluitant contra la corrupció, amb sandàlies aixecades incloses. En el futur doncs hem de fer el mateix. Ara toca eleccions plebiscitàries i constituents. Defensàvem una llista unitària sense polítics, i no va ser possible. Si va bé sortirà l'embrió de la República Catalana i per tant les forces que hi haurà al Parlament marcaran l'orientació d'aquest nou estat. A partir del 28 la CUP forçarem la desconnexió immediata amb l'Estat i les lleis catalanes han de prevaldre per davant de les espanyoles. Ningú ens regalarà res, caldrà desobeir. O el 27 escriurem la nostra història o ens esborraran del mapa per sempre...".

Segueix la Judith Ribera (Candidata del Pla d'Urgell CUP-CC). Fragments de la seva exposició són:

"... Tenim un 20% d'atur i d'aquests un 45% sense prestació. El 12% que treballa està per sota el llindar de la pobresa. A sobre com que diuen que no hi ha diners es produeixen retallades a educació i sanitat. Un de cada cinc nens viuen en situació de pobresa. Cal polítiques actives per generar més feina. Els bancs injectats de diners per tots tenen beneficis, molts. I anem fent línies 9 de metro, Segarra Garrigues... cada dia paguem 6 milions d'euros en interessos els catalans. Prou. Cal activar un pla d'emergència social. Volem ser lliures, sí, però volem una vida digna. Ser sobirans ens permetrà canviar la societat sencera, trencant amb el règim que arrosseguem des del 78. Volem sobirania alimentària, sobirania energètica, sobirania sobre el propi cos. La prioritat és almenys aconseguir que totes les persones de la República Catalana tinguin les necessitats cobertes. Solució, doncs, ruptura. Un diputat de la CUP cobra uns 1600 euros al mes, sumant - ho tot, i 4 anys màxim. Codi ètic. Hi som per accelerar el procés i per ser vigilants de les polítiques socials"