dimarts, 14 de juliol del 2020

RODA DE PREMSA: CONVENI DEPARTAMENT EDUCACIÓ - AJUNTAMENT PER LA UNIFICACIÓ DE LES ESCOLES

El passat divendres 10 de juliol, l’alcalde Francesc Balcells i el regidor Jordi Martínez van convocar a diversos mitjans de comunicació per explicar els detalls del conveni signat amb el departament d’Educació, per l’ampliació de l’escola que permeti agrupar en un sol edifici les diferents etapes educatives de primària.

Com ja és sabut per la majoria de palauanglesolins, aquest era un dels “punts estrella” del seu programa electoral, la unificació dels dos edificis de l’escola Arnau de Berenguer, en un sol edifici que nomenen “complex Sant Roc”.

El repte ja el van iniciar els altres governs que precediren l’actual consistori, ja havien fet certs passos per ampliar l’escola, però mai s’havia aconseguit un compromís tan elevat per l’autoritat educativa competent. Tot plegat, a les portes d’unes eleccions autonòmiques, que en el cas de canvis en la conselleria d’Educació, suposaria nous interlocutors, noves negociacions i retards assegurats.

El conveni subscriu la construcció d’un edifici nou, conservant l’actual, i reutilitzant les instal·lacions ja creades, com el local de jovent i el cau, que passarien a ser-ne el menjador. El conveni consta de l’aportació 1,64 milions d’euros per part de la Generalitat i 360.000 euros que haurà de fer front la Casa de la vila. Aquest fet,  que l’Ajuntament participi en el finançament del projecte, ha fet que el conveni, passés al davant d’altres projectes educatius que demanaven el 100% del finançament. L’ajuntament a part de finançar gairebé el 20%, haurà d’avançar els diners a l’empresa constructora, segons certificacions d’obra i posteriorment cobrarà del Departament.

Els terminis establerts pel projecte, estableixen que en tres anys es finalitzi el projecte, però tots saben que aquests terminis són molt ambiciosos i serà difícils assolir-los. De moment ja han convocat als 5 arquitectes de la vila que estan elaborant un avantprojecte, per tal que abans d’acabar aquest any ja s’haurà de licitar el concurs públic per l’empresa constructora.

En el conveni signat no es preveu la construcció de la Llar d’infants municipal, però l’avantprojecte en què estan treballant, també és preveure aquest equipament, el qual es finançarà parcialment en un PUOS de la Diputació de Lleida, que s’ha també adjudicat.

Els representants polítics del nostre municipi es mostraven contents després de l’esforç realitzat en aquest projecte durant aquest any. Caldrà veure si es compleixen els terminis i els acords presos, per tal de fer realitat aquest equipament.