dissabte, 27 d’abril del 2019

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "PUNTOS DE INFLEXIÓN" D'ADRIANA VILALTA

Divendres, 26 d'abril, en plena setmana cultural. Sala del local sociocultural plena. Obre la presentació l'alcaldessa, Montserrat Meseguer, que recorda que fou tutora de l'Adriana. Felicita aquest inici editorial i li desitja molts èxits futurs.

El professor de Comptabilitat de costos de l'Adriana a la UdL, en Jordi Vilalta, és un gran lector de poesia. I quan van coincidir a la carrera com a professor i alumna no coneixien pas aquesta passió compartida. Coincideixen també en cognoms però no tenen llaços familiars. Des de fa tres anys el Jordi és lector de poesia per necessitat vital i per això l'Adriana li ha demanat les sensacions que ha tingut llegint "Puntos de inflexión". Confessa que el llibre denota una necessitat vital, l'Adriana escriu sense embuts, li agrada la marxa... tot i que es mareja... La mare, el Palau d'Anglesola, el plat i la taula parada, la família... omplen les pàgines del poemari que és, en el fons, una autobiografia sincera de la joventut de l'autora. Fins i tot treu mala bava si cal... El Jordi acaba amb el prec que ens rendim a la poesia.

L'autora palauanglesolina subratlla que escriure apropa persones. I dóna pas al booktràiler, on hi surt el Robert Sió, també del Palau. El Jordi Cabestany, des de l'Avenç del Palau d'Anglesola, li fa una entrevista distesa i vital, com és la poesia de l'Adriana i, de fet, com és l'Adriana mateixa.

Una noia que ha fet empresarials que escriu? Des de petita que escric. La padrina també escriu. Molts diumenges han rellegit cartes de joves, que l'han fet plorar.

El 2010 guanyes el Premi de Poesia El Sol del Pla. Sí, ni ho recordo... és una altra època de la vida (somriu).

Què t'ha mogut a treure el llibre? 99% és culpa de la germana. És una autoedició.

T'inspires en... Escric quan alguna cosa em mou. Quan viatjo en tren, en bus... Sempre porto una llibreta i un boli, per quan ve la inspiració, que pot venir en qualsevol moment.

El més difícil d'escriure un llibre? El moment que surt publicat, perquè és fer pública la vida personal, les pors, els neguits... Tot i això, reivindico sempre que les persones som vulnerables, ens podem equivocar... No hem de creure'ns les xarxes perquè sí. I reivindico, també, que és necessari mostrar-nos tal com som.

No em crec que sigui escriptora! Però no crec en la literatura dels noms mediàtics...

El títol ve de les matemàtiques? No pas! Vaig fer EADE però sóc més de lletres, coses que passen. Intento provocar quelcom, d'aquí "Puntos de inflexión". Escric per provocar-me i provocar...

Et sents més còmoda en castellà? De tant en tant també escric en català. De fet, no sé pas perquè escric en castellà, potser per les pel·lícules, les lectures que he fet...

Imputs que has rebut dels lectors? Totes les opinions molt bones. I això que alguns textos costen d'entendre. La padrina és la meva primera fan.

Aportació solidària a dos ONG, per què? No vaig fer el llibre per lucrar-me. És gratificant tot el que rebo, més enllà dels diners. I per això vaig optar per donar suport a la protectora d'animals de Flix, que és on tinc adoptades dos gates, i també a ADIMA, per les persones que conec que han patit càncer de mama i la bona feina que fan.

On es pot comprar Puntos de inflexión? Amazon, s'Abril i perruqueria Pilar i Eli.

L'acte literari acaba amb la lectura d'alguns versos de l'Adriana.
ENHORABONA, ADRIANA!

Enllaç a l'àlbum Presentació "Puntos de inflexión" d'Adriana Vilalta