dimecres, 29 de març del 2017

L'ESCOLA DEL PALAU DONA LA BENVINGUDA A L'ALUMNAT I PROFESSORAT DE LA DUN HUA SCHOOL DE TAIPEI

Avui han arribat al Palau d'Anglesola un conjunt de set alumnes (5 nens i 2 nenes) acompanyats de dos professores provinents de la Dun Hua School de Taipei, una de les escoles més grans de la capital de Taiwan. Havien de ser en un principi vuit però al final n'hi hagut un que s'ha posat malalt i no ha pogut venir.
L'aula de 6è de l'edifici de Sant Roc de l'Escola Arnau Berenguer del Palau ha acollit l'acte de benvinguda a aquest grup escolar taiwanès.

Pares i mares de la classe acollidora han estat també acompanyats per la inspectora d'ensenyament de la zona, la Sra. Dolors Sans, la coordinadora de Projectes Educatius Europeus, el Regidor de l'Ajuntament, Joan Baptista Pou i el representant de l'AMPA.
La Carme, com a mestra d'anglès, ha ajudat a presentar l'acte al director Josep M. Falip, tot fent la traducció simultània a l'anglès del que s'anava dient en català.

Després d'un breu discurs de benvinguda al Palau-Lleida-Catalunya per part del director i de les autoritats educatives presents, s'ha fet una breu roda de presentació pública de tots els alumnes de la classe de l'escola del Palau, que ja portaven penjat del coll un cartell amb el seu nom de pila. Cada alumne s'ha presentat en anglès tot dient el seu nom, l'edat i les seves principals aficions (la gran majoria, futbol). Han acabat la presentació cantant una cançó en taiwanès que ha suscitat la sorpresa dels nouvinguts. Els ha agradat tant que, de forma espontània, ells han continuat amb una altra estrofa de la mateixa cançó.

Després han pres la paraula les dos joves mestres taiwaneses per fer un agraïment per la benvinguda i aleshores han donat la paraula a cadascun dels set alumnes i han fet un petit discurs d'autopresentació (a ells els agrada sobretot el beisbol) també en anglès.

Per part dels dos grups d'escolars hi hagut un intercanvi mutu de regals en forma de petits detalls. Des de l'escola taiwanesa també s'ha entregat un detall més simbòlic per a tota l'escola i li han fet entrega (i li han fet posar) d'una samarreta plena de simbologia de la trobada entre aquests dos grups escolars tan allunyats geogràficament. Posteriorment s'ha projectat un breu audiovisual on tots els assistents han pogut veure la magnitud i la bellesa de l'escola d'on provenen aquests nous companys, amb els quals, durant aquest curs només havien tingut l'oportunitat de comunicar-se via skype.

Aquest grup d'alumnes de Taiwan han arribat avui al Palau provinents de Barcelona on ja han tingut l'oportunitat de fer una mica de turisme. Estaran la resta de la setmana allotjats en cinc cases acollidores de pares dels mateixos alumnes de la classe de 6è del Palau i el cap de setmana també tindran l'oportunitat de conèixer una mica els monuments i llocs d'interès de la ciutat de Lleida.

Totes les autoritats que han parlat han remarcat la importància i la necessitat d'aprendre idiomes, cosa que possibilita que es puguin fer experiències d'aquest tipus i que ja des de petits es tingui l'oportunitat de conèixer altres cultures i costums diferents a la nostra.