dijous, 30 de juliol del 2015

JOSEP MARIA FORNÉ, CAP DE LLISTA DE JUNTS PEL SÍ A LLEIDA, A LA XERRADA PEL DRET A DECIDIR DEL 27 DE NOVEMBRE DE 2009 AL PALAU

En Josep Maria Forné, cap de llista de JUNTS PEL SÍ a Lleida, va participar en la xerrada "El Dret a Decidir" el dia 27 de novembre de 2009, organitzada per la PAO El Palau d'Anglesola Opina i presentada pel Miquel Bresolí.

Aquesta és l'entrada al blog de la PAO El Palau d'Anglesola Opina:
  "no tingueu por, hi tenim molt a guanyar"

El divendres, 27 de novembre, en Josep Maria Forné convidava els assistents a la conferència a "fer història". 

Hem d'aconseguir "decidir per nosaltres mateixos" i les consultes del dia 13 són petits passos per la consulta vinculant que arribarà un dia o altre. El fet que tants pobles s'hagin organitzat per convocar la consulta sobiranista és un èxit. Un èxit de la societat civil. 
Cal assegurar, però, una bona participació dels veïns i les veïnes, tant dels qui estan convençuts com dels qui pensen que és una "pallassada". I també cal explicar sense embuts que essent un Estat independent dins Europa les coses ens anirien millor o, si més no, difícilment anirien pitjor. El federalisme ha fet fallida perquè, senzillament, des d'Espanya no ens volen. El 13-D no podem deixar passa el tren de la història i hem d'evitar que les pors frenin la participació. Si el dia 13 va bé al Palau i als altres pobles, serà un estímul per les consultes del febrer i de l'abril.

En Josep Maria enmig de tots aquests arguments, desgranà les raons del per què és important la consulta. El públic, que hagués pogut ser molt més nombrós, va participar activament a l'espai d'intercanvi d'impressions que va tenir lloc després de la conferència.

Agraïm el testimoni i el missatge d'esperança del Josep M.