dilluns, 5 d’agost del 2013

ONEGEN QUATRE BANDERES A L'AJUNTAMENT

Actualment, a la Casa de la Vila del Palau d'Anglesola, només hi onejaven banderes els dies de festa. En aquestes ocasions presidien el balcó la bandera local i la nacional, la senyera. A partir d'ara, i per imperatiu legal, n'hi haurà més, hi seran cada dia però en un format reduït. Mirant amunt, al segon pis, hi trobarem la bandera municipal, la catalana, l'europea i la que ha comportat la discòrdia d'ensenyes, l'espanyola, que ha de penjar-se per nassos i permanentment a tots els consistoris del territori de la pell de brau. 

D'aquesta manera l’Ajuntament del Palau ha optat per donar compliment a l’exigència legal que la bandera d’Espanya onegi a la façana de la corporació, atès l’expedient instat arran dels diversos requeriments efectuats per la Delegació del Govern central a Catalunya en relació al fet que la bandera espanyola onegi de manera continuada a la façana de la corporació.
Cal remarcar que si l’Ajuntament del Palau d’Anglesola no dóna compliment al que disposa la Llei 39/1981, per la qual es regula l’ús de la bandera d’Espanya i el d’altres banderes i ensenyes, s’entendrà que s’està infringint l’ordenament jurídic mitjançant una actuació material i per tant, la Delegació del Govern espanyol a Catalunya interposarà un recurs contenciós administratiu, tal i com ja ha fet a altres Ajuntaments,  el qual, amb tota certesa, condemnaria l’Ajuntament a penjar la bandera, a fer-se càrrec de les costes judicials i implicaria una sanció econòmica.

Sisquere acabem aviat d'imposicions forasteres i puguem decidir els símbols que vulguem que ens representin. Mentrestant ens tocarà omplir Vies, dibuixar Cadenes, encendre estelades d'espelmes per anar apropant l'anhelada llibertat.