dimarts, 6 d’octubre del 2020

LES JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI AL PALAU D’ANGLESOLA

 Visita guiada per diferents indrets i elements patrimonials de la població

Sis guies de luxe locals conduiran la visita de les Jornades Europees del Patrimoni per diferents indrets i elements patrimonials del Palau d’Anglesola: Francesc Balcells i Llobera, Carme Miró i Mo, Laura Garralón, Sebastià Garralón i Viles, Santi Campo i Fina Torregrossa. La Jornada se celebrarà el diumenge, 11 d’octubre, a les dotze hores i donada la situació actual es dividirà en tres sectors: la Cooperativa modernista de Sant Roc, el nucli antic de la vila i l’estació del Carrilet, a la vora de la banqueta del canal. Els grups s’aniran desplaçant de forma rotativa per aquestes zones respectant en tot moment les mesures de seguretat que es requereixen.

La visita és gratuïta i cal inscripció prèvia al correu electrònic: participaciociutadana@elpalaudanglesola.com o trucant al 973 60 13 14. Com cada any s’espera una molt bona acollida de veïnes i veïns del municipi protagonista i també del públic d’arreu de la comarca.

Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren ininterrompudament des de 1991 a Catalunya, impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural per iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea. Hi participen centenars de municipis catalans. Al Pla d’Urgell, el Centre de Recerques les organitza anualment des del 2012 i ja fa vuit anys seguits que van itinerant per pobles diferents. L’alcalde del Palau d’Anglesola anima a participar-hi perquè són una festa major de la cultura i el patrimoni, unes portes obertes al nostre patrimoni, el que tenim més a la vora i que, sigui per desconeixença, sigui perquè no hem sabut trobar-li el valor, sovint ens passa desapercebut.