dimarts, 19 de març del 2019

CRÒNICA PALAUANGLESOLINA DE LA MANIFESTACIÓ 16M A MADRID

L'autodeterminació no és delicte. Democràcia és decidir.
5 autobusos surten plens del Pla d'Urgell direcció Madrid: 4 des de Mollerussa i 1 des de Bellvís. Durant les parades a les àrees de descans, els viatgers ja va anar comprovant l'àmplia moguda de desplaçaments i de gent que també anava cap a Madrid. Alguns també s'hi desplacen en cotxe.

A la penúltima parada als serveis ja hi havia molta cua. I, a la darrera parada, la Guàrdia Civil ja no deixava entrar més autobusos perquè ja no hi cabien. 

En arribar a Madrid, s'hi troben 120.000 persones segons l'organització. Molta gent espanyola amb diferents accents i  pensaments. Bascos, madrilenys, andalusos, de Castella, valencians, republicans, comunistes, alguns no independentistes però defensant l'autodeterminació i també en defensa dels joves d'Altsasu. Tots molt cívics i pacífics. No es va caure en provocacions.

El Retiro es va omplir de grocs i estelades. Gent fent pícnic, juntament amb turistes i madrilenys. Tots gaudint del bon temps.

Les papereres plenes i el terra net, tant pel recorregut de la manifestació com en les diferents estacions de servei de camí.

Després des del Museu Thyssen, ple de groc, els manifestants palauanglesolins van anar cap a la Cibeles per no perdre detall. Allí van escoltar els Parlaments ben emocionats. 

El bon rotllo i la bona convivència van ser-hi sempre presents. Un retorn cap a casa  amb unes hores de camí de tornada però amb molta energia.
Us compartim les imatges: