divendres, 1 de febrer del 2019

L'UNIONISME INCÍVIC EMBRUTA EL PALAU

Aquesta nit passada una colla d'individus anònims han guixat diferents murals reivindicatius de la nostra vila. També han arrencat estelades i han tret les pancartes de Casa de la Vila i els llaços grocs del municipi, material que s'havia renovat abans de la multitudinària Cursa de Sant Blai de diumenge passat.

La bretolada, realitzada el mateix dia en què els presos polítics són traslladats a Madrid, coincideix també amb l'aparició de fanals trencats a la plaça Catalunya. Ara fa un any, a més a més, d'aquelles guixades a les parets que van anar acompanyades de 155 pintats davant les portes de diferents domicilis palauanglesolins.

El Palau d'Anglesola té una bona mostra d'art al carrer relacionat amb el procés que viu Catalunya, com es pot comprovar en aquest vídeo. Els primers murals amb sensibilitat catalanista els pintà l'AEiG Lo Merlet fa prop de vint anys a la plaça Catalunya i es mantingueren intactes durant molt temps fins que, des de fa un parell d'anys cap aquí, han sofert atacs periòdicament. La resta de pintades artístiques repartides pel municipi s'han anat creant en les deu celebracions del Correllengua.

Membres del CDR del Palau d'Anglesola han manifestat que repintaran altre cop els murals "tantes vegades com convingui, i convidem als qui no pensin igual a crear els seus propis murals, en lloc d'embrutar els nostres. Militem en la resiliència".