diumenge, 21 de gener del 2018

ASSENYALEN CASES AMB EL 155

Marquen amb un 155 cases del Palau d'Anglesola que donen suport als presos polítics

Diverses cases del Palau d’Anglesola s’han trobat aquest diumenge al matí amb un 155 pintat davant la porta. A més a més, en algunes d’elles els hi han tirat ous a la façana. Les cases que han patit aquesta bretolada tenien penjats llaços grocs o cartells de suport als presos polítics catalans.
El CDR del Palau d’Anglesola ha alertat que aquesta gamberrada agafa un caire perillós ja que sembla que «ens assenyalin com els nazis marcaven les cases dels jueus». Membres del CDR defensen que no s'ha de caure en la provocació d'aquests atacs i proposen seguir augmentant les mostres cíviques en forma de llaços grocs i cartells en defensa dels presos polítics. Després de consultar a Advocats per la Democràcia, s’ha aconsellat que els afectats ho facin públic notificant-ho a la premsa. També es plantegen denúncies als Mossos d’Esquadra, tot i que ja han avançat que el fet de no saber-ne l’autoria i que una pintada no es considera un dany portarà a arxivar-les. L'Ajuntament del Palau d'Anglesola, per la seva banda, manifesta que denunciarà les guixades a les voreres perquè són espai públic.
Les bretolades de símbols i paraules contra la independència de Catalunya s’han repetit per diversos pobles de les nostres comarques. El nombre de grafitis vandàlics augmenta els caps de setmana. La novetat d'aquest cop és que en lloc de malmetre murals o parets, s'han assenyalat directament domicilis particulars.  

Enllaç a l'àlbum Pintades 155 i més