dissabte, 9 d’abril del 2016

EL COS HUMÀ, XERRADA A CÀRREC DEL DR ANTONI TRIBÓ

El divendres, 8 d'abril, l'Associació de Dones va organitzar una conferència amb el tema "El cos humà: Una nova prespectiva de salut", a càrrec del doctor Sr. Antonio Tribó.

El Dr. Tribó va començar explicant la seva trajectòria: natural del Palau, fill de cal Rels, la seva carrera de metge, els seus inicis envers l'ampliació del seus coneixements per trobar la millor manera de la sanació, la de la  "Autèntica Medicina", la de veure el cos humà com "un tot complert".
Llicenciat en medicina, els primers anys va ser metge de família, la seva inquietud va voler ajudar més a les persones, va decidir estudiar medicina alternativa.
Té una experiència professional dedicada a la salut de 30 anys. Actualment, té consulta a lleida i a Mollerussa juntament amb la seva dona Sra. Rosa Vergés.
Va comentar que la medicina occidental neix de l'observació de la natura, fet pel qual engloba l'èsser humà dins els cicles vitals propis de la naturalesa fent que els òrgans es desequilibrin amb més facilitat en unes determinades estacions de l'any, inclòs en unes hores deterninades del dia.
La malaltia és una crisi provocada per una dificultat d'adaptació a l'entorn, a factors relacionats amb la nostra forma de vida: mala alimentació, ús de substàncies tòxiques, excès d'activitat mental, factors  climatològics...

Cercant els orígens de la sanació, va fer un recorregut per les diferents "medicines":
  • la mil·lenària acupuntura xina (d'Orient fins arribar a França)
  • l'al·lopàtica o també dita tradicional, amb els seus medicaments
  • l'homeopàtica
Amb una explicació senzilla però del tot encertada i instructiva, el Dr Antoni Tribó ens va donar dos consells ben bàsics:
- escoltar més el nostre cos
- no prendre tants medicaments 

Les més de 50 persones van sortir molt contentes i amb un coneixement més ampli d'allò que ha estat fins ara la nostra medicina tradicional occidental, o sigui, només medicaments i cirurgia.
Gràcies per tot Antoni! :-)