diumenge, 25 de maig del 2014

MULTIREFERÈNDUM AL PALAU D'ANGLESOLA

A les nou del matí, puntualment, la taula estava a punt i s'han registrat els primers vots sense incidències. El programa informàtic que controlava la gestió de vots ha funcionat i a priori la consulta es preveia plàcida. Però a un quart de nou, un parell de Mossos d'Esquadra de paisà han aixecat acta de la taula, denunciant la presidenta, secretària i vocal de la mateixa. A priori, però, la consulta ha seguit desenvolupant-se amb normalitat a l'extrem de la Plaça de la Generalitat.

Les inclemències meteorològiques han obligat a traslladar la taula en un garatge particular. A dos quarts de sis els Mossos han tornat per fer plegar la taula o denunciar el propietari del domicili. Veient com anaven els fets els organitzadors han tancat la parada. 

Els vots emesos, 262, han estat inferiors a les últimes consultes celebrades al Palau d'Anglesola: 656 vots en la consulta sobre la independència de Catalunya celebrada el 13 de desembre de 2009 i 667 vots en la consulta sobre la planta de biomassa concada el 27 de novembre de 2011. Els organitzadors, tot i admetre la precipitació de la convocatòria al municipi, valoren positivament la consulta perquè ha permès debatre sobre diferents aspectes socials que ens afecten i ha possibilitat l'expressió ciutadana durant part de la jornada. Lamenten la persecució dels Mossos d'Esquadra en compliment al dictamen de la Junta Electoral Central. Segons les mateixes fonts, "l'urna que avui s'ha prohibit al carrer és una pràctica de democràcia participativa, creixent i directa. No és pas cap acte delictiu ni afecta, ans al contrari, l'exercici del vot a les eleccions europees".

Els resultats:
Participació vot anticipat, abans del 25 M: 6
Participació 25 de maig: 256
Total de vots emesos: 262


Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?
a) Amb transgènics: 30
b) Sense Transgènics: 201
c) Vots en blanc: 28
d) Vots nul: 3

Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?
a) Sí: 216 
b) No: 24
c) Vots en blanc: 19
d) Vots nul: 3

Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control
democràtic directe sobre el sector energètic?
a) Sí: 249 
b) No: 4
c) Vots en blanc: 9
d) Vots nul: 0

Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?
a) Sí: 239 
b) No: 13
c) Vots en blanc: 8
d) Vots nul: 2