dissabte, 17 de maig del 2014

EL FONOLL BAIXA LA PERSIANA


Avui dissabte al migdia la botiga el Fonoll ha tancat les portes. El Santi va obrir l'establiment l'1 de juliol del 2013 amb la voluntat de promocionar els productes comarcals. S'hi podien trobar diversos articles, des dels formatges, nous i cebes del Palau d'Anglesola, passant pel pa de Torregrossa, el vi del Castell del Remei, els sucs de  Vilanova o els panadons i xoriço de Bellvís, entre molts altres. També hi havia una secció cultural amb llibres i CD musicals d'autors del Pla d'Urgell. A més a més, el Fonoll oferia diferents productes de dietètica i queviures pels celíacs. 

Els últims dies ha ofert els articles a preu de cost i la venda ha estat massiva. "Si sempre hagués anat així no hauria tancat, al contrari, m'hagués tocat ampliar", explicar el propietari. L'aventura no ha funcionat per diferents motius: "són productes artesanals i això vol dir més cars i en temps de crisi tenen menys sortida; alguns veïns encara no ens creiem prou la qualitat que tenim a prop". 

De totes maneres el Santi no defalleix i ja té pensat un nou projecte que emprendrà, però, d'aquí un temps. Una botiga menys aprima el teixit econòmic del Palau d'Anglesola. Perdem, així, oferta comercial i oferta de productes de qualitat i proximitat.