diumenge, 25 d’octubre del 2020

IDENTIFICACIÓ DE MASCOTES AL PALAU D'ANGLESOLA

Tres gats i sis gossos del municipi passen a formar part del registre del Col·legi de Veterinaris de Catalunya.  
 
El Palau d'Anglesola, va acollir ahir, una campanya popular per posar xip a les mascotes del Palau d'Anglesola que encara no en duien. Una veterinària s'ha desplaçat al cau de l'Agrupament Escolta i Guia Lo Merlet i ha censat tres gats i sis gossos, posant el microxip als animals i omplint la cartilla amb les dades corresponents pel seu propietari. La identificació dels gats i gossos és obligatòria a Catalunya. El registre permet recuperar fàcilment els animals perduts, gràcies a formar part de l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia que gestiona el Col·legi de Veterinaris de Catalunya. A part, ajuda a portar un millor control sanitari de la mascota i serveix, també, per controlar i regular la població de gats i gossos de la vila.

Des d'avui, el Buc, la Taia, el Gatxan, l'Estrella, el Mai, el Mini, el Pom, el Gary i el Goku, formen part del registre del Palau d'Anglesola. El gest d'identificació que han fet els seus propietaris facilita la tinença responsable de mascotes, ja que tenir-los xipats s'afegeix a les bones pràctiques de cura d'animals, com les bones condicions higienicosanitàries, d'alimentació, cures, tracte i allotjament adequades.

L'activitat, organitzada pels Amics dels Peluts del Palau d'Anglesola i la Comissió de Medi Ambient, ha comptat amb el suport de l'Ajuntament, que ha bonificat part de l'import del tràmit de posar el xip. Ambdues plataformes duen a terme activitats pel benestar animal, com el projecte CER (Captura-Esterilització-Retorn) per controlar les colònies de gats de carrer, la cura i manteniment del parc caní del municipi, l'enllaç amb Protectores o xerrades especialitzades. El següent projecte previst és habilitar un espai digne per acollir els gossos perduts. Un repte del col·lectiu és perseguir i denunciar les pràctiques negligents dels propietaris que no recullen les deposicions fecals dels gossos de les vies públiques. Per això, en aquests moments, treballen colze a colze amb l'Ajuntament per elaborar l'Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença Responsable i Protecció dels Animals.