diumenge, 30 d’agost del 2020

FESTA MAJOR ESTIU 2020: 37a MATINAL CICLOTURISTA, EN FAMÍLIA

 Avui ha tingut lloc la 37a Matinal Cicloturista, en família: "Descobrim la Lletra"*. El recorregut és pot fer lliurement, tot passejant pel terme o participant al joc "Atrapa la lletra".

El joc "Atrapa la lletra" és un joc de geocaching pensat per fer el famíla o grups estables (màxim 20 persones) per fer més amena i divertica la ruta. Per jugar-hi, es necessita telèfon mòbil.

*La lletra: és el nom d'una sèquia que separa el nostre terme del de Bellvís. Aquest reg esdevé també un límit i un punt 'unió, atès que el seu traçat indica un tram fronterer entre els antics comtats d'Urgell i d'Osona i, a la vegada, s'hi troba encara avui dia la confluència de tres bisbats: Lleida, Solsona (abans del 1593, Vic) i urgell. Diuen les cròniques que en debatre o resoldre assumptes de la seva incumbència. I, com que en acabar les reunions, n'aixecarien una acta, d'ací vindria el nom de Lletra, en el sentit de carta, escrit, document o acta.

A la sèquia de la Lletra hi van a parar molts camins que surten de la nostra vila: el camí paral·lel a banqueta de la Tercera Sèquia Principal del Canal d'Urgell, el camí de bellvís, el de la Coma, el de la Baladruga, el del Tossal Roig, el de la Pedrera, el de l'Empriu i el Camí Gran, és per on transiten els pelegrins que fan el Camí de Sant Jaume o el Camí de Sant Ignasi. Per tant... es pot fer la ruta a la mesura de les vostres forces perquè tots els camins de la Lletra porten a casa! Per cert, la sèquia de la Lletra circula al costat de la Carrerada, un camí de transhumància que baixa del Pirineu fins a la plana. Per on pedalare, a la primavera pujaven els ramats cap als prats verds i frescos del Pirineu i a la tardor baixaven cap  a les nostres terres.

Enllaç a l'àlbum FESTA MAJOR ESTIU 2020: 37a MATINAL CICLETURISTA