dilluns, 27 de febrer del 2017

19è PREMI DE POESIA MARIA MERCÈ MARÇAL

El passat divendres va tenir lloc la 19a edició del Premi de Poesia MARIA MERCÈ MARÇAL. La guanyadora del certamen va ser la jove escriptora valenciana Àngels Moreno amb l'obra "L'usurpador".

La vetllada literària va aplegar unes 400 persones al restaurant Resquitx de Golmés que va comptar amb la presència del periodista i escriptor Carles Porta

En el seu discurs, Carles Porta, va lloar el talent poètic de l'escriptora i va remarcar el paper de la dona: "les dones tindran més presència en la societat. Són les que ens salvaran de la misèria humana".
També va voler destacar la tasca feta per molts dels seus coetanis però que no ha tingut tanta repercussió mediàtica com els seus treballs periodístics. D'entre aquestes persones va acabar mencionant al "Miquel del Bresolí, aquest noi del Palau que volta per aquí fent fotos".

Una altra referència palauanglesolina va sortir en la seva al·locució quan va parlar de quan anava a l'institut Terres de Ponent i parlaven a veure quina carrera podrien fer. Diu que es va deixar aconsellar pel Ramon Xavier (de cal Celestino) que tenia un any més i li va dir que havia de fer periodisme perquè allí "no pegaven brot". I això ho va trobar interessant.

Va fer moltes referències comarcals del Pla d'Urgell perquè ha estat i és casa seua. Quan li van demanar dades per fer-li la biografia va dir que només calia que posessin que era de Vila-sana. I va dir que quan durant el sopar el president del Consell li parlava de què la comarca estava molt tranquil·la no va poder deixar d'imaginar que tots els allí presents érem uns hòbitts i que en Puigdemont era com un Frodo que havia de portar l'anell (el referèndum) al regne de Mòrdor (Madrid).

També va dir que actualment està treballant en un projecte al voltant de la figura de Guifré el Pilós i, fent una analogia amb l'actual procés, va emfasitzar que en tots els moments crucials de la nostra història ha estat decisiva la implicació de la gent, del poble. I aquesta vegada no serà diferent i que si esperem que la independència ens la portaran feta ens sortiran "bolets al cul".

Es va acomiadar a lo "Polònia" dient: catalans, catalanes, Nuet (tu que no has de patir perquè no ets independentista), Visca Catalunya! I el Pla d'Urgell també!!


La guanyadora l'Àngels Moreno

Membres de l'Avenç amb en Carles Porta