dimecres, 2 de desembre del 2015

CRÒNICA DES DE PARÍS, DAVID SÀNCHEZ

Després dels atemptats a París del passat 20 de novembre 
en David Sànchez,
palauanglesolí des de París




Ens comparteix la següent crònica:


Doncs per aquí París continua la por i la vigilància. El Pla Vigipirata (pla d'emergència de vigilància) continuarà actiu durant 3 mesos... per tant, els 5.000 militars que hi ha a París continuaran vigilant els espais públics. 


Ahir, precisament, quan vaig agafar el metro per tornar a casa i havia 4 militars a cada porta de vagó (uns 30 en tota la rama del metro) amb dues pistoles i una metralleta cada un...sincerament, impacta veure-ho.

Efectivament, ahir hi va haver la COP21 (la Conferència del Canvi Climàtic amb dirigents de 184 països) on es van discutir diversos temes de caràcter ambiental. 

A nivell, de la seguretat, el dia abans es van tallar tots els accessos per carretera a París i durant diumenge i dilluns els transport públics van ser gratuïts per facilitar els desplaçaments.
Totes les estacions de metro amb proximitat de la COP21 es van tancar durant tot el dia per evitar amenaces i moltes empreses van autoritzar el teletreball (treballar des de casa) per evitar desplaçaments.

La por es nota encara, i continua encara el dol que es veu a les cares des francesos. La zona dels atemptats encara està envoltada de tanques i intenten evitar els accessos. De fet, es poden observar de lluny els impactes de les bales a les parets i als vidres.
Com vaig dir ja fa un dies, el meu dia a dia no canvia, i els meus objectius tampoc... o almenys això espero.

Gràcies, David, per mantenir-nos informats de l'actualitat des de París. Perquè fets com aquests no haurien de passar ni a París, ni a Beirut, ni a Iraq, ni a Síria...ni elloc.