dimarts, 28 de maig del 2013

EL PALAU D'ANGLESOLA SERÀ LA CAPITAL GEGANTERA DEL PLA D'URGELL

El proper dissabte 1 de juny, el Palau d’Anglesola acollirà la 2a. Trobada de colles Geganteres del Pla d’Urgell que pretén fomentar el món geganter i impulsar el naixements de nous grups a la comarca.
Aquesta iniciativa dels Geganters i Grallers de Bellvís, la colla Gegantera de Miralcamp, la colla Gegantera l’Arreu de Mollerussa, els Grallers Descordats de Torregrossa, la Colla Gegantera la Guineu de Vilanova de Bellpuig i també, de l’Associació Juvenil els Gabatxets de Golmés, que s’uneixen al món geganter desprès d’acollir la 1a.Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgell vol ser un esdeveniment festiu i d’intercanvi entre els membres geganters i grallers de la comarca.
A més a més, amb l’organització de la trobada en municipis que tenen figures de gegants però no disposen de colla gegantera es pretén donar conèixer el món geganter, l’activitat festiva al voltant d’una trobada i l’organització per un dia d’una colla gegantera al municipi. D’aquesta manera, posar la llavor pel sorgiment de nous grups geganters al Pla d’Urgell, com ha estat el cas de Golmés.
En aquesta 2a. Trobada es pretén reunir les 20 figures de gegants que existeixen al Pla d’Urgell, a més a més, de la imatgeria de les 6 colles organitzadores es comptarà amb la presència dels gegants del Palau d’Anglesola i d’Ivars d’Urgell.
La festa s’iniciarà a 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça Generalitat, amb la plantada dels gegants,posteriorment, els gegants desfilaran pels carrers i places del Palau d’Anglesola acompanyats de la Colla Bastonera l’Arreu de Mollerussa. A les 8 de la tarda, a la mateixa plaça Generalitat, es realitzarà una mostra de Balls de Lluïment. Després, es realitzarà un sopar popular que donarà el punt i final a la 2a. Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgell.

Més informació al Casal Popular l'Arreu 


1a Trobada Gegantera El Pla d'Urgell