dissabte, 23 de febrer del 2013

15è PREMI DE POESIA MARIA MERCÈ MARÇAL

Un any més s’ha celebrat el Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, organitzat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Un acte amè, distès i amb to molt cultural. És una cita amb la poesia de les nostres terres. A més de viure una festa amb to molt poètic, es té el plaer de poder conèixer, retrobar i fer amistat amb diferents persones del món de la cultura. Una nit per gaudir en família d’un sopar relaxat i distès.
Aquest any es va comptar amb la presència, com a convidada d’honor, a la Presidenta d’Òmnium Cultural, la Sra. Muriel Casals. Quan parles amb ella denotes força, entusiasme per la nostra terra, Catalunya; per la nostra llengua, el Català. Per una país amb futur, molt de futur. Ens vam trobar amb una persona molt propera, molt humana i molt cordial. En el seu discurs va parlar sobre el moment que estem vivint. Què significa i què pot significar.
L’acte el va inaugurar l’Excel·lentíssim president de Consell Comarcal del Pla d’Urgell, el Sr. Francesc Fabregat i Talarn. La seva intervenció va tenir un moment important quan va dir que el Consell Comarcal fa 25 anys, un quart de segle. Va convidar a tothom a visitar l’estant a la Fira de Sant Josep de Mollerussa.
També hem de felicitar als nens i nenes de l’escola Sant Roc de Barbens que van fer una lectura d’alguns poemes guanyadors del premi de poesia “El Sol del Pla”. Llegir poesia no es fàcil, donar-li el to apropiats i el ritme adient tampoc, i aquests nens i nenes ho fan veritablement molt bé.
Hem de felicitar al Sr. Eduard Sanahuja guanyador d’aquest premi. I per la lectura que ens va fer d’un dels poemes de la Maria Mercè Marçal i d’un petit fragment d’un dels seus. Com a anècdota explicar que el Sr. Sanahuja va conèixer personalment a la Maria Mercè i va tenir el goig i el plaer de guanyar un premi que l’any anterior havia recollit ella.
Animen a tots els que fan possible actes com aquests a seguir endavant, per mantenir-los i consolidar-los, la qual cosa és difícil en el moment que vivim. Però una nit així fa oblidar la realitat per endinsar-te, per uns moment, en un somni real.