diumenge, 8 de novembre del 2020

NOTÍCIES DEL CONSELL D'INFANTS I EL CONSELLET DE PARTICIPACIÓ ADOLESCENT DEL PALAU D'ANGLESOLA

Fa uns dies, el consell d'Infants i el Consellet de Participació Adolescent volíem saber que era el CNIAC. Per això, ahir vam trobar-nos amb els representants del CNIAC en Joan i l'Andreu, ens van explicar coses molt interessants i com treballen! Vam aprendre que CNIAC és el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), és un òrgan col·legiat consultiu i de participació infantil i adolescent de la Generalitat de Catalunya que representa els interessos i els punts de vista dels infants i els adolescents de Catalunya i vetlla pels seus drets. El funcionament del CNIAC és el mateix que qualsevol altre òrgan col·legiat de la Generalitat de Catalunya.


Dir-vos també, que el dia 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets dels Infants, una data molt assenyalada per al nostre moviment educatiu. Se celebra el dia 20 de novembre per commemorar l'aprovació de la Convenció dels Drets de l'Infant per part de les Nacions Unides, el 20 de novembre de 1989, que posteriorment va ser ratificada per tots els països de l'ONU excepte Somàlia i els Estats Units d'Amèrica.

Per això el dia 20N inaugurarem la zona skate del Palau, l'escola anirà passant mirant com s'obre la placa i tornaran cap a l'escola amb una xapa creada per nosaltres! La placa serà en nom dels infants i adolescents i deixarem per acabada la pintada on hi ha col·laborat l'escola.
L'acte es retransmetrà virtualment, i ens podreu seguir també a través del canal de YouTube que inaugurarem el mateix dia 20N, per poder observar què significa tot això dels nostres drets...