divendres, 20 de novembre del 2020

INAUGURACIÓ DEL PARC DELS DRETS DE LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

El Palau d'Anglesola celebra el Dia dels Drets de la Infància i Adolescència inaugurant un parc dedicat als infants i adolescents de la vila.


El nom va ser proposat pel Consellet Adolescent del Palau d'Anglesola, i va ser aprovat per unanimitat al Ple de l'Ajuntament. És un reconeixement als nens i nenes i adolescents de la vila, i un reclam perquè la seva veu sigui escolta i es tingui present en el dia a dia del municipi. 

Durant tota la setmana l'alumnat de l'escola Arnau Berenguer ha realitzat activitats a la zona: des de contes, a cançons, passant per tallers, jocs, contes i fins i tot un noticiari que recollirà tota la moguda. Tot per empoderar els infants i reivindicar que tots els nens i nenes del món puguin viure amb els seus drets respectats. Representants de l'escola, de l'Agrupament Escolta i Guia Lo Merlet, del Consellet de Participació Adolescent i del Servei d'Intervenció Socioeducativa han llegit el manifest del Consell Nacional dels Infants i Joves de Catalunya.

El Parc compta amb una zona enjardinada, un espai habilitat per córrer i passejar, maquinària de gimnàstica i un skate que ha estat remodelat per diferents mans infantils i adolescents acompanyats per l'artista Cristian Camilo Huertas, que ha reconvertit grafitis ofensius, xenòfobs i feixistes, en murals que representen la llegenda de sant Jordi trencant estereotips. Per veure la princesa, el drac i el cavaller caldrà visitar i gaudir del parc acabat de batejar.

D'altra banda, el Consell de Participació Adolescent ha editat diferents vídeos i fins i tot un podcast radiofònic en motiu de la diada. 
Podeu veure els materials al seu canal Youtube (CPA - Consell de Participació Adolescent del Palau (https://www.youtube.com/channel/UCSgB3IimvA7giHpDPMV7F1g)