dilluns, 23 d’abril del 2018

VETERANS BALAGUER 3 – VETERANS PALAU 6

SUOR, SANG  I QUALITAT, ELS NOSTRES VETERANS NO RENUNCIEN A RES

Partit boig, un gran Balaguer, un millor Palau i un partit espectacular de tots dos equips, que no s’ha decidit fins als darrers minuts, tot un luxe per l’espectador, una entrada per veure els nostres veterans no té preu
El Palau es presenta al municipal de Balaguer amb Caelles, Pere, Poli, Miquel Farnell, Jacint, Lluís, Bertran, Joan Serrano, Antonio Vera, Jonny i Xavi Montserrat, quedant a la banqueta Ramon Jové, Felip, Carles Cortés Mayoral i Paco.

Partit completament oposat al disputat el passat diumenge, un terreny de joc en perfectes condicions, grans dimensions i gespa artificial nova, un partit on els bons jugadors poden deixar les seves gotes de qualitat, amb el gran capità, Manel Piqué, d’entrenador total, ja que ha estat a la banda per sanció, avui s’ha de reconèixer que ha mogut la banqueta i els canvis a la perfecció canviant jugadors als moment justos, el Piqué avui ha donat una lliçó, és un gran entrenador, i molta culpa de la victòria l’ha tingut el gran Manel.

Amb un Balaguer amb tots els seus efectius avui al camp (és estrany que aquest equip estigui enfonsat a la classificació i no lluitant amb els de dalt), ens ha posat les coses molt i molt difícils amb un gran partit, un partit d'anada i tornada, i que ha costat molt parar a un Balaguer molt efectiu, ja que els tres xuts entre els tres pals que ens han fet han anat a dins, també s'ha de dir que el Balaguer ha volgut jugar en tot moment, i el Palau ha tingut moments d'autèntica angoixa, per la efectivitat dels seus davanters.

El partit comença amb un Balaguer molt endollat, i al minut 7 ens fan el primer, en un mal refús defensiu, recuperació del Balaguer, pilota a l'espai i gran definició del seu davanter davant el Caelles, primera arribada i 1-0.

Amb el que ens costa marcar darrerament i començar el partit perdent, l’equip ja veu que avui suarem la gota gorda.
Poc a poc el Palau es fa amb el control del partit, i el Joan comença a moure a l’equip, però en un camp de grans dimensions, amb molts espais i un Balaguer pressionant molt a dalt, cal estar atents.

Al Palau li costa entrar al partit, però poc a poc van arribant a l'àrea local, primer el Montserrat amb una jugada individual i millor aturada del seu porter, una altra del Carles Cortés en una bona aturada de nou del seu porter, i un cop de cap del Poli que surt fora per poc, ja es veu que avui el Palau marcarà aviat.

Amb un Jonny molt incisiu i volent demostrar que pot ser titular, en una davantera de gran qualitat, que rep una pilota a l’espai del Joan, encara al central que l’ha d’aturar a una falta prop de l’àrea. El Joan que s’ho mira i ordena a “la bèstia” Montserrat que executi l’empat, dit i fet, xut ras, sec i col·locat i el Xavi Montserrat que fa l’empat al minut 18.

Amb l'empat el Palau que torna a la casella de sortida, però el Balaguer, com si res, pressionant a dalt, buscant l'esquena dels centrals i anant pel partit. Però hi ha una jugada que trenca el ritme del partit, i és una targeta a “l'esmoladora” Bertran, un àrbitre molt rigorós i cal fer canvis per no exposar a una segona targeta al bo del Bertran, entren el Ramon Jové i el Felip als laterals, el Miquel passa al mig del camp i el Pere fa parella de centrals amb el Poli, amb aquesta defensa s'acabarà el partit, però en una falta a la frontal el Balaguer es tornarà a avançar ben aviat, bona falta treta pel Balaguer, gran aturada del Caelles, però el refús que cau en peus d’un jugador del Balaguer que ens fa el 2-1 al minut 24.

Partit costa amunt i el Palau que ha de tornar a remar a contracorrent, entra el Mayoral i juguem amb tot a dalt Mayoral-Vera-Montserrat-Cortés i el Lluís agafant forces a la banda, un canvi del tot necessari perquè el Lluís fresc a la segona part, ha donat una lliçó de futbol, per escriure un llibre.

El Palau ataca i ataca, i defensivament està molt ferm, amb un Felip que feia molts dies que no jugava, i mare meva el partidet d'un dels gendres del Ramon de Ca l'Agutzil, impressionant és poc, perquè la herba era artificial, si no, no creix mai més l'herba per on ha trepitjat avui el Felip.

Al minut 33 hi ha una jugada clau, el Montserrat encara porta per velocitat i cau dins de l'àrea, l'àrbitre que es fa l'orni i ja es veu que no tindrem ni justícia avui.
El Miquel Farnell fos, deixa el camp, i el Montserrat que acompanya al Joan (no tindre al Jordi Baró, al Gerard, Joe o Txus) li han fet fer mans i mànigues al Piqué per trobar l'equilibri al mig del camp.

Però al minut 41 arriba l'empat a dos, corner tret pel Montserrat, refús defensiu, pilota  al frontal i el Joan que envia la pilota al fons de la xarxa, amb empat a dos arribem a la mitja part.

La segona part hi ha recomposició de l'equip, entren el Miquel i el Bertri al mig del camp, i descansa el Vera i el Cortés, amb el Paco en banda, que s'ha fet un fart de penjar pilotes i fer combinacions en banda, gran partit de nou del Paco, que veu el futbol com ningú.

El Palau va pel partit, i en defensa estan perfectes, sense fissures, treient la pilota des de darrere,  el Joan dirigint, el Miquel arrasant tot el que passa pel camp i el Bertri donant l'equilibri que necessita l'equip.
Però els minuts passen, el Balaguer busca al Palau, però el Palau està molt ordenat, no dona opcions.
Un cop de cap del Poli a la sortida d'un córner és el primer avís, i a la següent jugada el Palau que s'avança al marcador, minut 71, sacada de córner del Mayoral i la connexió de Bell·lloc que funciona a la perfecció, cop de cap esplèndid del Vera i 2-3, per fi ens avancem i ara cal anar amb compte i tancar la porta.

Però al minut 73, en una jugada fortuïta, li fan un trep al cap, al nostre capità avui Joan Serrano, que amb sang ha d'abandonar el camp, ha d'haver canvis i el Palau que es queda per uns moments descol·locats, això ho aprofita el Balaguer per muntar una contra aprofitant l'únic desajust defensiu de tota la segona part, i en la tercera arribada ens fan l'empat a tres al minut 78.

Veure per creure, 12 minuts per davant i el Palau que està perdent el darrer tren de la lliga, ja que l'empat no li val.
El Piqué que mou dues fitxes al mig del camp, i passa el que ha de passar quan tens un equipàs, un gran entrenador i un rival al que has exigit físicament durant tot el partit i que arriben justos de forces.
Amb un Montserrat fresc, un Vera fi, un Lluís exquisit, i un Mayoral que quan agafa la pilota passa alguna cosa, combinat amb les piles que encara li quedaven al Miquel, molt ben dosificat, sis minuts per davant, un Palau ambiciós, un camp on es pot jugar, qualitat tècnica i les idees clares, i un rival rebentat del l'esforç físic i que deixa espais, i en cinc minuts el Palau que fa tres gols.

Minut 87, jugada per banda del Montserrat, centrada al segon pal i el Vera que no perdona el 3-4, un Vera que avui ha estat impressionant i amb gana de gol, gran partit del Vera.

El 3-5 amb els mateixos protagonistes, però ara és el Vera el que li dona el gol en safata al Montserrat al minut 89, en una jugada de tiralínies.

I  a la darrera jugada del partit, s'ha fet justícia amb el Lluís i el seu gran partit, jugada de tiralínies Mayoral-Vera-Lluís i aquest que defineix el definitiu 3-6.

Tres nous punts al sac, un partit que ens ha costat i molt, que hem jugat i molt, però que un gran Balaguer no ens ha regalat res, tot el contrari, molt efectiu ens ha tingut per  moments contra les cordes.
Ja ho vam avisar la setmana passada, aquesta era una jornada clau, el Golmés ha empatat a Artesa i el Monsó ha perdut a Rosselló, amb aquests resultats la classificació queda de la següent manera:
Golmés 55 punts, Palau 54 punts, Monsó 51 punts, Artesa 49 punts (amb un partit més) i Rosselló 42 punts (amb un partit menys), s'ha de tindre molt en compte el Rosselló que amb aquests resultats entra en opcions de copa (van els 4 primers classificats) i pot decidir la lliga ja que li queda jugar contra el líder Golmés.

El proper diumenge descansem, però hi ha jornada de lliga amb un decisiu Golmés-Linyola i un interessant Monsó-Sudanell.
Però abans dijous 26 d'Abril i a les 9 del vespre hem de jugar el partit aplaçat contra el cuer Llívia, en cas de victòria recuperaríem el liderat provisional esperant els resultats de diumenge.

El títol està a un punt, en igualtat de punts amb el Golmés, som campions, i el Monsó ha perdut força, tot i que té el calendari més assequible, cal anar partit a partit, però el desenllaç de la lliga encara no està escrit, l'escrivim entre tots i fiquem primer a un equip que comença per P i acaba per U, !!!!Som-hi equip!!!! !!!Que poc que s'ho esperen!!! Si volem ho fem!!!! Visca els nostres Veterans i Visca el Palau!!!!!

Enllaç a l'àlbum Veterans Balaguer 3 - Veterans Palau 6