diumenge, 24 de gener del 2016

ASSOCIACIÓ DE DONES, VISITA EL PESSEBRE VIVENT DE SANT GUIM DE LA PLANA

El diumenge 10 gener, l'Associació de Dones, per acabar les activitats de les festes de Nadal, va anar a visitar un dels pessebres vivents amb més història i prestigi, El Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana, el pessebre dels oficis perduts.
El punt de partida va ser la porta del castell. El recorregut laberíntic entre cases antigues, carrers, cellers, túnels i passadissos del petit poble medieval, va durar aproximadament 1 hora. En el qual es va poder contemplar escenes dels antics oficis juntament amb les seves eines, estris i els materials propis de cada ofici, molts d'ells ja desapareguts.  

Un total de 34 oficis amb la participació de 300 figurants que restaven immòbils al pas del visitants. Acompanyats d'una bona posada a escena, de llum, so i sobretot en el rigor històric i d'interpretació dels oficis. Sense passar per alt, la impressionant representació del naixement: l'estable amb el nen Jesús recent nascut, els pastors i l'àngel anunciant, posat de tal manera que semblava suspès en l'aire.

Acabat el recorregut, opinió general del públic: una visita totalment recomanable i per tornar a repetir. 
I, abans de marxar, degustació a la vora del foc amb l'escalfor de les brases, d'unes llesques de pa torrat amb oli de la terra i all, per als més agosarats, acompanyades  d'un bo vi al porró.

Una bona tarda en el que es va fer un salt en el temps per a sentir-se com uns habitants més del pessebre.