dimecres, 5 d’agost del 2020

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "SECRETS DE L'HORTA" DE JOAN PIFARRÉ

Avui, a les 20:30 ha tingut lloc la presentació del llibre "Secrets de l'Horta" amb la participació de l'autor, en Joan Pifarré, la regidora de cultura, Maite Teixidó i l'assistència d'unes 25 persones.
El Joan Pifarré ha presentat el seu llibre de forma molt didàctica i motivadora i ha sabut mantenir l'atenció i interès del públic assistent. Ajudat d'objectes que anava treien d'una maleta ha fet un recorregut ràpid i amè sobre fets històrics i curiositats de les terres de Ponent relacionats amb l'evolució de la pagesia.


El llibre és un recull de fets històrics, anècdotes i curiositats de l’horta lleidatana. L’autor presenta aquest recull ordenat cronològicament però no hi ha la intenció de fer un llibre d’història convencional sinó una aproximació propera a la realitat, les vivències i les tradicions que atresora aquest espai agrari i natural que és un gran desconegut de Lleida. Personatges històrics com l’emperador romà Juli Cèsar, el comte Ramon Berenguer IV, Pere I, Pere Cavassèquia, Miquela Sassala, Jaume I, Felip V, Carles V, el marquès de Blondel, les pageses Mercè Rovira i Joana Marquès o la castellera Helena Llagostera, formen part del relat vital de l’Horta de Lleida. Perquè l’Horta té aquesta oportunitat de mostrar com ha sigut de decisiva en molts moments històrics i com d’importants han estat les tradicions de pagès al llarg de la nostra història. Així doncs, el llibre mostra aquest llegat “agrocultural”.

Gràcies, Joan! Tenim ganes de llegir els "Secrets de l'Horta", de ben segur apreciarem el teu llibre!