dimarts, 11 de juliol del 2017

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL "LAS CLOACAS DE INTERIOR"


Davant la censura de les grans cadenes espanyoles per emetre'l, Òmnium Cultural el porta arreu del territori

En el marc de la nova campanya d'Òmnium Cultural 'Crida per la democràcia', es projectarà el documental 'Las cloacas de interior' a un centenar de poblacions, entre les quals s'inclou El Palau d'Anglesola. La projecció es farà a les piscines municipals, el dijous 13 de juliol a les 22 h.
‘Las cloacas de Interior' desgrana les actituds corruptes del Ministeri de l'Interior des de l'inici de la Transició espanyola, posant èmfasi en l'anomenada Operació Catalunya, una missió encoberta que té com a objectiu destruir el moviment sobiranista català. La polèmica conversa entre l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'ex-cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, és el punt de partida que permet desvelar la xarxa d'interessos i la corrupció que implica policies, jutges, fiscals i empresaris de l'Estat espanyol.
Amb uns testimonis exclusius, ‘Las cloacas de Interior' ofereix una anàlisi rigorosa dels diferents sumaris en els quals s'han vist implicats membres destacats de la cúpula policial espanyola. Amb el guió fet per Jaume Grau i la realització feta per Andrea Ferrando, sota la direcció de Jaume Roures, el documental conté informació de gran valor per entendre l'abast de la xarxa d'il·legalitats comeses per l'aparell de l'Estat espanyol.