dissabte, 22 d’abril del 2017

REVETLLA LITERÀRIA DE SANT JORDI 2017

Es consolida, i de quina manera, la festa anticipada del Sant Jordi al nostre poble. La revetlla literària d’aquest divendres ha omplert de gom a gom la sala d’actes de l’edifici cultural, ja que, de forma encertada s’ha canviat l’espai on es venia celebrant fins ara. La biblioteca era un marc adient per la raó de l’acte però, no oferia la confortabilitat a la gran quantitat de jovenalla i adults que s’hi han congregat any rere any.

L’alcaldessa Montse Meseguer, a més de presentar la jornada també ha tingut l’honor d’acompanyar la presentació del nou llibre de l’escriptor local Francesc Balcells: “Camí de la Baladruga”. El prologuista Jordi Pàmias no ha pogut estar present en aquesta ocasió.

Com cada any, els alumnes de l’escola Arnau Berenguer del Palau han fet lectura de textos literaris que, aquest any, han tingut un accent humorístic, fent referència entre altres temes al greix que s’acumula en algunes panxes o als escalfatasses que es passen molta estona al lavabo, per exemple. 
Seguidament, la nostra bibliotecària, la Irene Armengol, ha pres la paraula per fer la ressenya de les últimes grans novetats literàries a tall de recomanació.

Aquest any ha tancat l’acte la presentació d’una novetat literària local, l’esmentat recull poètic del Francesc Balcells que ha agraït les paraules prèvies que li ha dedicat l’alcaldessa, que s’ha sentit honorada de presentar una novetat editorial d’un autor local. 

Francesc Balcells també ha agraït l’oportunitat de poder presentar el llibre al seu poble en una data tan assenyalada i ha tingut paraules de reconeixement pels impulsors de la revista Avenç (publicació que regala el llibre als seus subscriptors juntament amb la revista que sortirà la setmana que ve) i ha agraït també el treball dels dissenyadors Aran, responsables de la portada del llibre. 

L’autor ha recomanat al públic present una lectura pausada i serena del seu poemari que abarca des de temàtica religiosa (Mare de Déu de les Sogues de Bellvís i la dels Dolors de Bellpuig) fins a diferents referències a llocs i persones palauenques. 
Ha volgut incloure un primer poema escrit pel pare de l’autor que, tot i no considerar-se escriptor, va deixar escrits tres poemes: el que obre el recull i dos més de caire intimista.

L’alcaldessa va acabar emplaçant a l’autor a continuar publicant més llibres i a convidar a tots els assistents als diferents actes que s’organitzen al Palau durant tot aquest cap de setmana de Sant Jordi. 

Els subscriptors de l’Avenç han pogut recollir en aquest acte un exemplar del llibre i tindran una altra oportunitat per recollir-lo el diumenge al vermut literari que se celebrarà a la plaça Generalitat a les dotze del migdia. 
Per al públic en general es podrà comprar als establiments s’Abril-espai alternatiu, punt Bloc i Montse Solé del Palau i a la llibreria Sarri de Mollerussa.

Enllaç a l'àlbum Revetlla de Sant Jordi 2017