dijous, 5 de juny del 2014

“Castells per la democràcia” a Lleida

El diumenge 8 de juny, a les 12 del migdia (hora catalana) tindrà lloc una aixecada simultània de castells en llocs simbòlics de Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres, París, Roma i diverses localitats catalanes. 70 colles castelleres, un 85% de les colles actives, participen d'aquest projecte de reivindicació i projecció. Per tant, hi haurà més de 5000 castellers a punt. 

La plaça castellera més propera al Palau d'Anglesola és la de Lleida i és per això que us adjuntem informació perquè tothom qui vulgui pugui sumar-se a la pinya.

L’objectiu és que, a les 12 del migdia (hora catalana), les colles castelleres desplegaran pancartes amb un lema democràtic, directe i clar: #CatalansWantToVote, per dir al món que els catalans volem decidir lliurement el nostre futur com a poble. 

Els castells, un dels elements de la cultura catalana amb més projecció internacional, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, simbolitzen també l'anhel dels catalans i les catalanes en aquest moment històric: junts fem pinya, aprofitem la diversitat i cooperem per aconseguir, amb l’esforç de tots, arribar a tocar el cel
 
Amb una durada aproximada d’unes 3 hores, l’acte de Lleida se succeirà amb la següent programació:

11h.       Inici de l’acte amb una actuació de balls tradicionals i esmorzar popular.
11.30h.  Entrada dels Castellers de Lleida.
12h.       Execució del Castell.
12.15h.  Lectura del manifest.
12.30h.  Actuació de balls tradicionals i vermut popular.
13h.       Cloenda i fi de l’acte.

Hi haurà parades informatives (tendals i taules) i diverses actuacions populars.

L’acte principal tindrà lloc a les 12:00 hores amb l’aixecament del castell i la lectura del manifest.
Més informació: 
http://www.omnium.cat/catalanswanttovote