diumenge, 16 de juny del 2013

INAUGURACIÓ DEL NOU ALBERG DE PELEGRINS DEL CAMÍ DE SANT JAUME AL PALAU D'ANGLESOLA

El dissabte, 15 de juny, s'ha inaugurat el nou alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume al Palau d'Anglesola. Un centenar de persones han participat dels actes identificats amb un vistós mocador groc creat per l'ocasió. 
A les 7 una caminada de 8 km ha recorregut un tram municipal del Camí de Sant Jaume, direcció l'Empriu. S'ha visitat la pintura mural al·legòrica als símbols del camí que l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume del Palau d'Anglesola va pintar l'hivern passat. Després hi ha hagut l'acte formal d'inauguració de l'espai amb parlaments del fundador i primer president de l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume de Sabadell (entitat que coordina a nivell català la difusió i el mateniment del Camí), Ferran Lloret, de l'alcaldessa del Palau, Montserrat Meseguer, i del president de l'Associació del Palau, Manel Tribó. 
Dins del pavelló ha tingut lloc el sopar de germanor a base de productes de la Plana: aperitiu, coca de recapte, pa amb tomata, pernil i formatge, poma, crema catalana, vi del sindicat del Palau i ametlles garrapinyades i licor artesanal.
Per cloure la vesprada s'ha realitzat una xerrada acompanyada d'imatges sobre el Camí de Sant Jaume, els seus orígens, la importància del tram català i què cal per fer el camí avui. 
A partir d'avui mateix els pelegrins tenen un nou refugi per hostatjar-se, refer forces i seguir el camí. Els quinze voluntaris de l'associació palauanglesolina esperen acollir un bon grapat de persones, organitzats per torns d'hospitalers. Tenen il·lusió, un espai senzill i digne amb quatre llits per hostatjar els pelegrins i ganes de fer estimar el poble als pelegrins.

Per cert, perquè tots els veïns n'estigueu assabentats per si algú us ho pregunta, les claus del refugi es troben a l'ajuntament, al Punt Bloc, a la rectoria, al Felip Palau o al Ramon Tribó.