diumenge, 10 de març del 2013

ELS ESCOLTES RECULLEN 172 QUILOS DE DEIXALLES

Qui ho havia de dir: 172 quilos de residus recollits en una sola tarda al nostre terme municipal! Aquesta quantitat de deixalles es van recollir ahir dissabte amb la participació de totes les branques de l'AEiG Lo Merlet. Amb un parell d'hores els nois i noies van netejar els afores del poble i entre la banqueta del canalet, darrere l'estació, i els polígons industrials es van recollir: 12 kg de paper, 48 kg de plàstic, 15 kg de vidre, 23 kg d'orgànica i 74 kg de rebuig.

La iniciativa s'ha repetit a totes les poblacions on hi ha agrupaments escoltes i guies de les nostres comarques, agrupaments associats a la Demarcació Nord-Occidental de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. 

La Demarcació Nord Occidental, que aplega 17 pobles, celebra enguany el 40è aniversari i, entre d'altres activitats, ha organitzat aquest acte anomenat "Fem servei, fem consciència". Si sumem les accions realitzades pels escoltes entre l'Urgell, Pla d'Urgell, Baix Cinca, la Segarra, les Garrigues, el Pallars Jussà i el Segrià la xifra de brossa recollida sobrepassa de llarg les dos tones. A totes les poblacions la brossa s'ha classificat i pesat per visualitzar la necessitat de fer una bona separació dels residus i fomentar el reciclatge. Així l'activitat de servei en l'entorn més proper pren, a més, un valor educatiu.