diumenge, 2 de setembre del 2018

FESTA MAJOR D'ESTIU: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE FELIP TRIBÓ

Dissabte, 1 de setembre, va tenir lloc al local sociocultural la presentació del llibre del Felip Tribó "El somni de fer un món millor".

Ple a vessar a la sala d'actes de l'edifici cultural per acollir la presentació del llibre del Felip Tribó de cal Rels. 

El dissabte de festa major l'Ajuntament del Palau va reservar el migdia per donar cabuda a un acte de cultura rellevant com ho és el de promocionar la publicació d'un llibre de collita pròpia per part d'un dels nostres conciutadans. I la resposta del públic va ser entusiasta fins al punt de que va quedar petita la gran sala per acollir el gran nombre d'amics, familiars i veïns que es van citar per assistir-hi. 

No és habitual tampoc que la taula d'oradors compti amb tants participants a banda de la presentació que va anar a càrrec de l'alcaldessa Montserrat Meseguer i la del propi escriptor. Estem parlant que hi va haver fins a quatre intervencions diferents per fer una ressenya del llibre des de diferents punts de vista a càrrec de, en primer lloc, de  l'alcalde de Preixana (una de les viles protagonistes del llibre), de l'editor Ramon Badia, del president de la cooperativa d'Ivars i també hi intervingué Lluís Pagès, de l'editorial Pagès Editors, on s'ha publicat el llibre. 

Cadascú dels que van intervenir van posar el seu accent particular als aspectes que més els ha impactat o que més han volgut posar en valor després de la lectura del llibre. Però hi va haver un denominador comú a l'hora de destacar el fet de què en aquest llibre un hi troba, sobretot, un conjunt de reflexions vitals que traspuen contínuament la defensa de valors com el treball, la feina ben feta, el valor de l'amistat, la importància de la família, l'estima a la terra que t'ha vist néixer i, al mateix temps, l'acollida i afecte rebut de la gent d'altres terres on hi vas a treballar.  Alguns també van ressaltar l'aspecte espiritual d'alguns dels escrits on es veu l'obertura de l'ànima al que ens transcendeix i, sobretot, la confiança i la complicitat afectiva amb l'amor de la seva vida, la Magda. 

En definitiva, un llibre vital i vitalista, que es mulla en les qüestions d'organització del treball agrari però que comença i acaba amb les vicissituds i els reptes constants i apassionants del factor humà, sempre tan delicat de tractar i gestionar i, massa vegades, segurament, menystingut a l'hora de poder portar a bon terme les idees i projectes col·lectius.

El mateix Felip Tribó va cloure el torn d'intervencions i, emocionat per l'acollida de l'acte, es va centrar en dedicar paraules d'agraïment cap al seu entorn familiar i veïnal allí present, sense el qual no hagués pogut tenir tot el material i bagatge humà i d'experiències per poder escriure el llibre. 

L'acte el va voler cloure amb un emotiu minut de recollida només amb les notes del Cant dels Ocells per sintonitzar amb els que tots sempre tindrem al cor.