dimecres, 3 de maig del 2017

L'ASSOCIACIÓ DE DONES VISITA BALAGUER I MONTSONÍS

Us compartim des de l'Associació de Dones:
El dissabte dia 29 d’abril, l'Associació de Dones del Palau, vam fer una sortida per conèixer el nostre entorn més proper, vam visitar Balaguer i Montsonís.

En arribar a Balaguer, primer vam anar al Centre d'Interpretació de l'or. A través de diferents plafons i vitrines vam fer un recorregut històric per l'explotacio de l'or al riu Segre. I accedint a una sala on hi havia un safareig, vam poder fem una pràctica de recerca d'or. Una experiència com la dels autèntics buscadors.

Seguidament, vam anar cap a Santa Maria de Balaguer, església gòtica declarada Monument Històric Artístic del s.XIV. Construïda sobre un turó, domina tota la ciutat. N'és un símbol identificador. I, d'una sola nau amb absis poligonal i capelles laterals, hi podem trobar un conjunt d'obres d'art sobre la figura de la Mare de Déu.
Donem les gràcies al Jaume per les explicacions que ens va fer durant tota la visita guiada. Va ser fantàstic.

Per acabar la visita a Balaguer, vam anar a donar un tomb a la Fira Q. Un aparador de productes agroalimentaris de Qualitat i de Proximitat.

A la tarda, després de dinar a la Botiga de Montsonís, vam fer una visita guiada al Castell de Montsonís. Una magnífica fortalesa integrada a la part alta del petit i tranquil poble i envoltada d'unes meravelloses vistes.

És un castell habitat, per aquest motiu la bandera segueix onejant a la Torre de l'Homenatge. I malgrat que algunes de les habitacions són d'ús privat, vam poder visitar el seu interior amb les dependències senyorials, el menjador, la cuina, els bancs festejadors, el forn de pa, el passadís secret del celler per a fugir en cas de setge....  

Un dia de visites amb molta història tot gaudint d'uns fabulosos paisatges de primavera.
Enllaç a les imatges: 
https://goo.gl/photos/PCW2eoAKMaPt83pX9