Ja en són set, set estius passejant i aprenent, estius remenant calaixeres per recollir anècdotes, imatges, records..., i posar-los en ordre per presentar-los als veïns i veïnes. Les passejades ens permeten valorar més el nostre patrimoni, recordar moments col·lectius que han teixit la nostra fesomia. Detalls, persones, que formen part de la nostra humil però bonica història del Palau d'Anglesola, la nostra història.
En aquesta edició hem passejat entorn el Corpus, una festa que el 2003 va deixar de celebrar-se al Palau i que encara és un record ben viu de moltes persones. Per això, malgrat la pluja, hem passejat entre records, fotos, catifes i persones que anys enrere havien vist passar la processó.
En les diferents aturades que el mal temps ens ha obligat a fer dins l'església, hem descobert els orígens de la festa i hem recordat les característiques del Corpus al Palau. El Corpus de Sang, ara que en commemorem els 375 anys, també ha tingut el seu espai i hem recordat les celebracions del Corpus que avui tenen lloc arreu del país: enramades d'Arbúcies, Patum, l'ou com balla...
Al final el Carles Pubill, mossèn del Palau, ha explicat el significat que l'església dóna avui en aquesta festa mil·lenària. I hem projectat un emotiu missatge del mossèn Josep Santamaria que durant molts i molts anys va presidir les processons pels carrers i places del Palau.
Volem donar les gràcies més sinceres a totes les persones que han compartit imatges, anècdotes i objectes del Corpus. També molt especialment a les dones que han crear la catifa i l'altar de la Plaça Major. També els veïns i veïnes que han tret plantes als carrers i han penjat domassos històrics als balcons desafiant el mal temps.